• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.11.2023

00:15

Uzbuna u Kijevu! Putin će gaziti sve do ovog grada! Američki visoki oficir otkrio u koju oblast Rusija neće poslati vojsku!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Uzbuna u Kijevu! Putin će gaziti sve do ovog grada! Američki visoki oficir otkrio u koju oblast Rusija neće poslati vojsku!

Podeli vest

Ruske trupe su sposobne da dođu do granice sa Poljskom, ali to nije ono što treba ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, izneo je ovo mišljenje bivši savetnik Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na svojoj stranici na društvenoj mreži Iks.

- Rusija ima snage sposobne da dođu do granice sa Poljskom - rekao je on.

Međutim, prema rečima stručnjaka, takva perspektiva nije uključena u planove Vladimira Putina.

- Ovo nije ono što Putin želi. Rusi ne žele da vladaju Zapadnom Ukrajinom - rekao je Mekgregor.

Primetne kulturološke razlike u Zapadnoj Ukrajini (u poređenju sa ostatkom Ukrajine, posebno sa Južnom Ukrajinom i Istočnom Ukrajinom) se oslikavaju „negativnim stavovima“  o ruskom jezikui o Josifu Staljinu i pozitivnim pogledima o ukrajinskom nacionalizmu.

Veći procenat glasača u zapadnoj Ukrajini podržao je ukrajinsku nezavisnost na referendumu o nezavisnosti Ukrajine 1991. nego u ostatku zemlje. U anketi koju je sproveo Kijevski međunarodni institut za sociologiju u prvoj polovini februara 2014. 0,7% anketiranih u Zapadnoj Ukrajini veruje da se „Ukrajina i Rusija moraju ujediniti u jednu državu“, u celoj zemlji ovaj procenat je bio 12,5, ova studija nije uključivala ankete u Lugansku i Donjecku oblast Ukrajine.

Od ukupnog stanovništva, 97,7% se izjasnilo da su hrišćani (57,0% pravoslavci, 30,9% pripadnici Ukrajinske grkokatoličke crkve, 4,3% samo hrišćani, 3,9% pripadnici različitih protestantskih crkava i 1,6% latinokatolici), više nego u svim drugim regionima Ukrajine, dok su 0,2% bili Jevreji.

Ranije je bivši obaveštajni oficir američke vojske Skot Riter rekao da bi Ukrajina nakon konačnog neuspeha ukrajinskih oružanih snaga mogla da izgubi do 50 odsto svoje sadašnje teritorije. Prema analitičaru, kijevski režim je na ivici „kolapsa“, i svi to prepoznaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija