• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.11.2023

22:45

Moskva će svirati kraj! Ali... Ne još! Boguslav Paček: Putin ne žuri, zna da će Amerikanci uskoro...

Reuters

Vesti

Moskva će svirati kraj! Ali... Ne još! Boguslav Paček: Putin ne žuri, zna da će Amerikanci uskoro...

Podeli vest

Moskva za sada ne žuri da okonča ukrajinski sukob, možda je više fokusirana na predstojeću zimu ili samo na sledeću godinu, kaže poljski general Boguslav Paček.

On je u razgovoru za "TOK FM" istakao izuzetno tešku situaciju za Ukrajinu - ne treba očekivati američku pomoć sledeće godine.

Paček je priznao, da je situacija na frontu teška i da je Ukrajina trenutno suočena sa ozbiljnim problemom. Ovo nije samo zbog lošeg vremena. Uglavnom, sve otežava situacija u Pojasu Gaze.

- Kao rezultat toga, pomoć u vidu oružja koje je trebalo da bude prebačeno u Ukrajinu završava u Izraelu, što našeg istočnog suseda dovodi u tešku situaciju - objasnio je on za "TOK FM".

Poljski vojnik je u razgovoru ocenio i trenutnu situaciju u SAD, gde je predsednik Džo Bajden nedavno usvojio budžet do kraja januara i februara naredne godine.

- Tamo nema novca ni za Ukrajinu ni za Izrael. I dalje možete potrošiti 5 odsto na Ukrajinu u okviru prethodnog budžeta. Ovo nije mnogo, ali već je sredina novembra - dodao je on.

Istovremeno, Paček je pozvao da se ne dramatizuje situacija, jer sukob neće preći u aktivnu fazu zbog vremenskih prilika i bljuzgavice.

"Na ruskoj strani nikome se ne žuri"

- Rusi će to želeti da reše ili na zimu ili tek sledeće godine. Putin dobro razume da će, ako uloži svu svoju snagu, Amerikanci morati da predaju nešto novo ili veću količinu nečega - ocenio je on.

General je takođe skrenuo pažnju na činjenicu, da ruski predsednik Vladimir Putin ne mora nužno da juri za spektakularnim pobedama, dovoljan je rat na iscrpljivanje. Upravo takva vrsta sukoba trenutno najviše odgovara njegovim interesima.

Foto: Reuters

Vladimir Putin

- I mi ćemo najverovatnije nastaviti da posmatramo takvu statičnu sliku, koja više podseća na Prvi svetski rat nego na Drugi, još nekoliko nedelja, dok se zemlja ne smrzne, a onda su mogući mnogi događaji, ima mnogo znaka pitanja - primetio je poljski vojni oficir.

Istovremeno, on ne sumnja da će se ukrajinski sukob nastaviti i sledeće godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija