• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.11.2023

09:15

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Teroristički napad u istočnom Jerusalimu! Izrael otkrio šta će uraditi sa Gazom! Žestoke borbe u gradu Gazi!

Shutterstock, Tanjug/AP/Ariel Schalit,

Vesti

RAT NA BLISKOM ISTOKU! Teroristički napad u istočnom Jerusalimu! Izrael otkrio šta će uraditi sa Gazom! Žestoke borbe u gradu Gazi!

Podeli vest

Rat u Izraelu, 41. dan.

Pala "Palestina"! Izrael objavio snimak zauzimanja ključne tačke! (VIDEO)

 

Teroristički napad u istočnom Jerusalimu

Najmanje pet osoba je povređeno, uključujući jednu koja je u kritičnom stanju, u terorističkom napadu u istočnom Jerusalimu, saopštile su danas lokalne vlasti. Iz policije navode da su se trojica terorista približila kontrolnom punktu u istočnom Jerusalimu i otvorila vatru, prenosi Tajms of Izrael. Napadači su neutralisani, kaže se u saopštenju.

 

(VIDEO) Plamen rata se širi planetom! Napadnuta ambasada Izraela u Tokiju!

 

Hercog: Zadržaćemo snažno vojno prisustvo u Gazi

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je da Izrael ne može da ostavi "vakuum" u Pojasu Gaze i da će izraelske snage morati da zadrže snažno vojno prisustvo u toj oblasti.

Hercog je naveo da izraelska vlada razmatra mnoge ideje o tome kako će se upravljati Gazom po okončanju sukoba sa palestinskom militantnom grupom Hamas.

- Ako se povučemo, ko će onda preuzeti tu oblast? Ne možemo da ostavimo vakuum. Niko neće želeti da Gaza ponovo postane baza terorista - rekao je izraelski predsednik u intervjuu za Fajnenšel tajms.

 

Porodice talaca u Gazi kritikovali Kabinet bezbednosti jer je odbio sastanak

Porodice izraelskih talaca koje pripadnici Hamasa drže u Gazi oštro su kritikovale članove Kabineta bezbednosti i naveli da su tražili da se sastanu sa njima, ali da oni to nisu prihvatili.
Naveli su da ne znaju šta su zahtevi Izraela u pregovorima o oslobađanju talaca, preneo je izraelski list "Harec".

Porodice, koje već dva dana marširaju na putu ka kabinetu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u Jerusalimu, prošle su u sredu od Ber Jakova, grada u centralnom delu Izraela, ka jugu do kibuca Gezer.


Izraelska vojska: U kopnenoj operaciji do sada poginulo 50 vojnika

Broj poginulih izraelskih vojnika od početka kopnene operacije u Gazi dostigao je 50, prenosi Tajms of Izrael saopštenje vojske.

"Još dva vojnika ubijena su u borbi protiv Hamasovih terorista u severnom delu Pojasa Gaze, čime je broj poginulih u izraelskoj kopnenoj operaciji povećan na 50", navedeno je u saopštenju.

 


Hamas: Ne isključujemo da je izraelska vojska donela oružje u bolnicu

Visoki zvaničnik Hamasa Basem Naim rekao je da je snimak izraelske vojske na kojem se navodno vidi pronađeno oružje u bolnici Al-Šifa u Gazi "smešan i bezvredan" i dodao da Hamas ne isključuje da je izraelska vojska "donela oružje i stavila ga u kompleks Al-Šifa".

Naim je sinoć rekao da je cilj Izraela da „pritisne“ bolnice i medicinske centre i da raseli stanovništvo Gaze i podsetio da je 25 bolnica na toj teritoriji sada van funkcije zbog „bombardovanja, opsade i uništavanja“, prenosi BBC.

Hamas je ranije demantovao tvrdnje da radi iz bolnice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija