• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.11.2023

23:27

Nemačka šalje Ukrajini još dva PVO sistema "Iris T"! Borbe na svim linijama, Rusi zarobili diverzante Kijeva (FOTO/VIDEO)

Shutterstock

Vesti

Nemačka šalje Ukrajini još dva PVO sistema "Iris T"! Borbe na svim linijama, Rusi zarobili diverzante Kijeva (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 627. dan.

12. paket antiruskih sankcija  u Savetu Evrope

Evropska komisija izneće na usvajanje Savetu Evropske unije u sredu, 15. novembra, 12. paket antiruskih sankcija, a koji će, između ostalog, obuhvatiti ograničenja protiv izvoza dijamanata iz Rusije, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na konferenciji za novinare nakon sednice Saveta EU na nivou ministara inostranih poslova.
Prema njegovim rečima, on će uključivati proširenje crnog spiska, izvozna ograničenja, mere pooštravanja gornje granice nafte, kao i mere protiv zaobilaženja sankcija.

Nemačka šalje Ukrajini još dva sistema za PVO „Iris T"

Nemačka će Ukrajini poslati još dva sistema za PVO „iris T" do kraja 2023. godine, saopštio je ukrajinski portal „NV", pozivajući se na nemačkog ambasadora u Kijevu Martina Jegera.
„Trenutno su tri sistema ('iris T') raspoređena (u Ukrajini), a planirano je da se rasporedi pet do kraja godine", izjavio je diplomata, prenosi portal.
Ambasador je obećao da će, osim ovih sistema, Nemačka predati Ukrajini dodatne protivvazdušne raketne sisteme „patriot", ali nije precizirao njihov broj i procenjene datume isporuke.

EU snabdeva Rusiju municijom za rat u Ukrajini! Kijevu su obećali milion granata, ali ih neće poslati?

U DNR priveden diverzant koga je vrbovao Kijev

U DNR je priveden diverzant kojeg je vrbovao Kijev, a koji je trebalo da digne u vazduh nekoliko kritičnih infrastrukturnih objekata u regionu, saopštio je lider republike Denis Pušilin na svom Telegramu.
Prema njegovim rečima, diverzije bi dovele do veoma ozbiljnih komplikacija u pogledu snabdevanja regiona grejanjem.
„Nažalost, vidimo da se neprijatelj tu neće zaustaviti, a s obzirom da trpi poraze na prvoj liniji fronta, on će svoju pažnju skretati ili pokušati da usmeri na izvođenje diverzija i terorističkih napada na civilno stanovništvo", ocenio je Pušilin i pozvao na stanovnike regiona da reaguju na sumnjive aktivnosti i kontaktiraju policiju.

Zapad je žrtva sopstvene propagande o herojskoj borbi Kijeva za slobodu! Posledice te laži su brutalne!

U Rumuniji otvoren centar za obuku pilota F-16

Foto: AP/Reuters/Fotoilustracija

 

 

Članica NATO-a Rumunija otvorila je međunarodni centar za obuku pilota iz savezničkih zemalja za upravljanje borbenim avionima F-16.
Objekat za obuku koji se nalazi u vazdušnoj bazi u Feteštiju na jugoistoku Rumunije imaće za cilj 'povećanje interoperabilnosti između NATO saveznika' i bolje pozicioniranje Alijanse, kako bi mogla da se suoči sa složenim izazovima u istočnoj Evropi i crnomorskom regionu, saopštilo je rumunsko Ministarstvo odbrane, a prenosi AP.
Rečeno je da će ratne avione američke proizvodnje isporučiti Kraljevsko vazduhoplovstvo Holandije, dok će proizvođač aviona ''Lokid Martin'' obezbediti instruktore i osoblje za održavanje.

Uzbuna! Evropa pred kolapsom zbog dva rata! Rusima su pljunuli u lice, sada strahuju od najgoreg scenarija!

 

"Solncepek" prži ukrajinske položaje (VIDEO)


U zoni specijalne vojne operacije, posade TOS „Solncepek“ svakodnevno uništavaju utvrđene položaje i oklopnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

 

 

Šok nad šokovima! Počeo neočekivan sukob SAD i Ukrajine! Zelenski ide do kraja, ko preživi, pričaće!

 

Dronovi-kamikaze uništili pešadijsku grupu Ukrajine

 

Vazdušno-desantne snage su pomoću dronova-kamikaza uništile pešadijsku grupu i kamion Oružanih snaga Ukrajine na artjomovskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako su istakli, operater koji je kontrolisao dron pomoću specijalnih VR-naočara otkrio je kamion Oružanih snaga Ukrajine koji se kretao duž puta, kao i grupu ukrajinskih militanata koji su pokušavali da se sakriju u jednom od kratera od artiljerijskih granata nakon neuspešnog napada na naše položaje. U oba slučaja, pomoćnik je vešto korigovao prilaz operatera meti i snimio FPV-bespilotne letelice kako bi tačno pogodio metu. Vozilo i vojnici Oružanih snaga Ukrajine su uništeni.

Vojni resor je dodao da padobranske jedinice uspešno koriste bespilotne letelice protiv pripadnika Oružanih snaga Ukrajine u gustim šumama, kao i za uništenje razne opreme.
 

 

Putin slavi! Ukrajina mora da pregovara! Kinezi otkrili kakav haos se trenutno dešava u srcu Evrope!

 

 

Francuska: Više nećemo isporučivati oružje Kijevu iz svojih arsenala

Francuske vlasti više neće isporučivati Kijevu oružje iz svojih arsenala i očekuju od Ukrajine da počne da kupuje novo oružje od francuskih preduzeća, koristeći sredstva namenjena za to, saopštio je francuski ministar oružanih snaga Sebastijen Lekornju televiziji LCI.

- Sada pregovaramo sa ukrajinskim kolegama kako bismo naterali Ukrajinu da kupuje nove haubice sredstvima iz specijalnog fonda, da francuska vojska više ne mora da daje oružje iz sopstvenog arsenala - rekao je on.

Ministar je podsetio na nedavno objavljeni skupštinski izveštaj prema kojem iznos francuske vojne pomoći Ukrajini dostiže 3 milijarde evra, a prema istom izveštaju, 200 miliona evra izdvojeno je iz francuskog budžeta u poseban fond za podršku Ukrajini, koji Kijev može da troši za kupovinu novog naoružanja, ali samo od francuskih dobavljača.
 

 

Goreće Evropa! Moćna sila počela pripreme za rat sa Rusijom! U jezivom dokumentu pomenuli i Kinu!

 

Hronika ratnih dejstava: Žestoke borbe kod Bahmuta i Avdejevke ruske jedinice napreduju; OSU drži mostobran na Dnjepru (VIDEO)

U večernjim satima Oružane snage Rusije izvele su nekoliko udara na infrastrukturu Harkovske oblasti. Prema preliminarnim informacijama, napad je mogao biti izveden na Ševčenkovski i Holodnogorski okrug u Harkovu, kao i na selo Korotič.

(VIDEO) Šta ovo znači?! Putinovo pitanje ministru šokiralo Ruse! Svi ga nemo gledali, a onda je usledio neočekivan odgovor!

 

Soledar

Na pravcu Soledara, Oružane snage Rusije, koristeći prednost prebacivanja ukrajinskih jedinica kod Avdejevke, razvijaju ofanzivu kod Klešćejevke: ruski borci nastavljaju da potiskuju Oružane snage Ukrajine dalje od železničke pruge u blizini naselja. Pored toga, vojno osoblje napada položaje OSU u oblasti Berhovskog rezervoara. Aktiviranje Oružanih snaga Rusije potvrđuje i komanda OSU : danas je pres-sekretar kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Vladimir Fitjo rekao da ruske jedinice vrše sve veći pritisak na bokove Bahmuta.

 

 

Avdejevka

U sektoru Avdejevke, rusko vojno osoblje razvija operacije zasnovane na svom uspehu na severnom krilu u oblasti naselja Stepovoje (Petrovski). Nakon što su borci prethodno uspeli da se učvrste u blizini železničke pruge, počeo je juriš na položaje ukrajinskih oružanih snaga na istočnoj periferiji sela. Pored toga, nastavlja se širenje kontrolne zone na sever i severozapad od pruge. Prema nekim izveštajima, danas su uspeli da probiju odbranu OSU više od 300 metara. Ne jenjavaju sukobi u Avdejevskoj koksohemijskoj fabrici: prema poslednjim podacima, vojno osoblje se bori na samo nekoliko metara od teritorije preduzeća, koja se nalazi u blizini ranije zauzete deponije.

 

 

 

 

Rabotino

Nastavljaju se sukobi kod Rabotina u sektoru Orehova: rusko vojno osoblje je izvršilo kontranapad i uspelo da upadne u jedno od uporišta ukrajinskih oružanih snaga. Generalno, situacija na lokaciji ostaje ista.

 

 

 

Herson

Napeta situacija ostaje na hersonskom pravcu. Oružane snage Rusije koriste artiljeriju, MLRS i avijaciju, pokušavajući da potisnu OSU sa pozicija zauzetih u Krinkima i južnim šumarcima. Nastavlja se i uništavanje ljudstva i tehnike Oružanih snaga Ukrajine na desnoj obali Dnjepra. Zaraćene strane, u međuvremenu, povlače nove snage u ovom pravcu.

 

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija