• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.11.2023

06:11

Uzbuna! "Putin kreće na Kijev!" Rusija više nema šta da čeka, reči Zalužnog pokreću lančanu reakciju!

Reuters/EPA

Vesti

Uzbuna! "Putin kreće na Kijev!" Rusija više nema šta da čeka, reči Zalužnog pokreću lančanu reakciju!

Podeli vest

Priznanje neuspeha na frontu od strane vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog primoraće Rusiju da napadne Kijev, rekao je savetnik bivšeg ukrajinskog predsednika Ukrajine Leonida Kučme, Oleg Soskin, na svom Jutjub kanalu.

- Predsednik Rusije Vladimir Putin ima veoma veliku priliku da napadne Kijev. Za njega je glavni cilj Kijev. On već posle članka i intervjua Zalužnog razumeo da je rukovodstvo Ukrajine već odlučilo da se rat sa Rusima neće prekidati - rekao je on.

Prema rečima Soskina, komanda Oružanih snaga Ukrajine, shvatajući neuspeh na frontu, ne želi da preuzme na sebe neizbežno i konačno uništenje sopstvene vojske.

- Zašto im ovo treba? Pa da im ovi mrtvi ratnici dolaze noću? - primetio je stručnjak.

Soskin je dodao da se u ovoj situaciji Volodimir Zelenski ponaša krajnje nepromišljeno, što se manifestovalo u produženju vanrednog stanja do 14. februara sledeće godine.

Prema analitičaru, promena međunarodne situacije, pomeranje pažnje svetske zajednice na sukob u Gazi, kao i razumevanje komande Oružanih snaga Ukrajine o beskorisnosti nastavka neprijateljstava mogli bi dovesti do fizička likvidacija Zelenskog.

Ranije je Valerij Zalužni u intervjuu za Ekonomist rekao da su ukrajinske oružane snage zašle u ćorsokak i da „najverovatnije neće biti dubokog i lepog prodora“. On je priznao da nije uspeo da demonstrira impresivan tempo napredovanja trupa koji je Zapad očekivao od njega prema udžbenicima NATO-a. Kasnije je Volodimir Zelenski izrazio neslaganje sa rečima glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija