• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2023

21:20

Zalužni na listi za odstrel? Opšta mobilizacija! Zelenski: Imamo plan

Tanjug/AP

Vesti

Zalužni na listi za odstrel? Opšta mobilizacija! Zelenski: Imamo plan

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 624. dan.

Zelenski: Ukrajina produžava ratno stanje i opštu mobilizaciju za 90 dana

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski potpisao je danas zakone o produženju ratnog stanja i opštoj mobilizaciji za 90 dana - do 14. februara 2024. godine.

SAD guraju NATO zemlje u rat sa Rusijom

Za SAD je rat u Ukrajini samo zagrevanje pred ozbiljan okršaj, u kome će se Rusiji suprotstaviti vojske nekoliko zemalja NATO-a odjednom, a glavna kičma biće nemačke trupe.

"Imamo plan"

Ukrajina ima strategiju da nastavi svoju zaustavljenu kontraofanzivu protiv Rusije i pokušaće da iznese pobede uskoro, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski.

Zalužni je sledeći: Počela seča knezova u Kijevu?

Smrt pomoćnika glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa Genadija Častjakova od eksplozije granate mogla je da bude poruka Valeriju Zalužnom, sugerisao je bivši pomoćnik zamenika ministra odbrane Stiven Brajan u svom članku na portalu Oružje i strategija .

Zelenskog čeka sudbina Čaušeskua

Ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog ubiće njegovi sopstveni generali, nagovestio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Garlandu Niksonu.

Au! Kreće gruvanje! Hezbolah nabavio razorno rusko oružje! Američka flota došla mečki na rupu, neće im biti spasa!​

Stefanišina: U Ukrajini ne postoji ruska manjina

Vicepremijer Ukrajine za pitanja evropskih i evroatlantskih integracija Olga Stefanišina tvrdi da u zemlji „ne postoji ruska nacionalna manjina“.

- U Ukrajini ne postoji ruska manjina. Ne postoji! Nema nijedne pravno formirane organizacije koja bi se identifikovala kao ruska manjina. Postoje Ukrajinci od kojih neki govore ruskim jezikom - navodi izjavu Stefanišine ukrajinsko izdanje „Evropska pravda“ u članku na svom sajtu.

Prethodno je evropski zvaničnik iz Brisela koji je zahtevao da ostane anoniman izjavio da Evropska komisija prilikom ocene spremnosti Ukrajine za ulazak u EU neće obraćati pažnju na situaciju sa ruskim jezikom u zemlji.
 

 

Kraj! Priznali poraz u Ukrajini! Zapadni mediji objavili šok vest!

 

Raketni napad na Skadovsk!

Jedanaest osoba prevezeno je u bolnicu zbog povreda zadobijenih nakon raketnog napada na grad Skadovsk u Hersonskoj oblasti, izjavio je gubernator oblasti Vladimir Saldo na Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, napad se dogodio oko deset sati ujutru.

Saldo je istakao da su jednu raketu oborila sredstva PVO, druga je pogodila civilni deo grada.

Nekoliko kuća je oštećeno, a informacije o posledicama se utvrđuju.

Regionalna Glavna uprava Ministarstva za vanredne situacije objavila je da je, prema preliminarnim informacija, pet osoba poginulo u raketnom napadu. U gradu su se, navodno, nalazili "veoma važni ruski oficiri".
 

 

Hit! Lavrov urnebesno reagovao na Bajdenovu izjavu o Ukrajini! "Kako se to u narodu kaže..."

 

Peskov: Shvatite, ne možete pobediti Rusiju


Kijev i Vašington treba da shvate da Rusija ne može da se pobedi na bojnom polju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
 

 

Ko je ovde lud?! Reči Bajdena o Ukrajini šokirale svet! Putin će se valjati od smeha kada čuje ovo!

 

 

Vašington post: Slovačko blokiranje vojne pomoći je znak umora

Blokiranje novog paketa vojne pomoći Slovačke Ukrajini od 40,3 miliona evra dokaz je umora pristalica Kijeva u NATO-u, piše „Vašington post“.

Činjenica da je slovačka vlada blokirala izdvajanje novog paketa vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od približno 43 miliona dolara, koji je trebalo da uključuje rakete i municiju, teško da će značajno promeniti borbene sposobnosti ukrajinskih oružanih snaga.

Međutim, ova odluka je bila prvi konkretan znak rastućeg umora među pristalicama Kijeva u NATO-u, naglašava „Vašington post“.

U članku se napominje da je Slovačka do sada bila jedan od najvećih pristalica Ukrajine i da je prethodno odobrila 13 paketa pomoći u ukupnom iznosu od više od 700 miliona dolara.
 

 

Bezuslovna kapitulacija?! Putin ima tri zahteva! Zelenski ovo mora hitno da ispuni kako

 

Rusi uništili minobacačko uporište Ukrajine kod Krasnog Limana


Artiljerija Centralnog vojnog okruga je uz pomoć obaveštajnih podataka koje su prikupili dronovi "superkam" i samohodne haubice "giacint 2S5" uništila je minobacačko uporište ukrajinskih snaga na krasnolimanskom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

 

Zapad nokautiran! Putin u Kazahstanu saopštio neverovatne vesti! Svi očekivali da udare na Rusiju, a dešava se nešto sasvim suprotno!

 

Ruska artijerija raznela pešadiju Ukrajine kod Bahmuta

Ruska artiljerija uništila je pešadijsku jedinicu Oružanih snaga Ukrajine severno od Bahmuta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

Kreće haos! Rusija porazila najjaču NATO vojnu silu posle SAD! CIA ekspert otkrio kakve promene će sada uslediti!

 

Grupa "Istok" likvidirala 145 ukrajinskih vojnika

Avijacija, raketne i artiljerijske snage grupe "Istok" likvidirali su na južnodonjeckom pravcu 145 ukrajinskih vojnika, uništili automobile i dva radara, saopštio je načelnik pres centra grupe "Istok" Oleg Čehov.

Pored toga, Čehov je rekao da su ruske snage sprečile osam pokušaja rotacije ukrajinskih snaga na tom pravcu.
 

Najstrašniji poraz Ukrajine od početka rata! Ameri priznali sve i otkrili čime su Rusi naneli kolosalni udar kijevskim snagama!

 

Ukrajinski dron izbacio granate na rusku fabriku

Ukrajinski dron izbacio je tri granate sa kasetnom municijom na kombinat za proizvodnju ulja u Kurskoj oblasti, objavio je gubernator regiona Roman Starovojt na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, povređenih nije bilo, ali je oštećeno podzemno skladište i nekoliko buradi.

 

Drama u Kijevu! Ako padne dogovor, Zelenski je gotov! Rusi čekaju istorijski poziv, sve može biti završeno u sekundi!

 

Bitka kod Bahmuta: Ruska armija u kontranapadu

Ruska armija izvodi seriju kontranapada kod Kleščejevke i Berhovke, izbacivši ukrajinske oružane snage sa položaja na bokovima Artjomovska.

Ponovo se vode žestoke borbe na severnom i južnom krilu Artjomovska, gde ruska vojska vodi ofanzivna dejstva.

Na južnom krilu ruske trupe su imale taktički uspeh, napale u rejonu Kleščejevke; jurišne grupe, uz podršku dronova i artiljerije, uspele su tokom dana da uđu u prethodno napušteno selo, istisnuvši ukrajinske oružane snage.

-Oružane snage Ukrajine povukle su se 200 metara od sive zone u oblasti Kleščejevke. Borbe se nastavljaju, izveštavaju kijevski resursi. Na levom krilu za Oružane snage Rusije situacija je najuspešnija. 

 

Kakav kiks! Zelenski prevario Putina i sam sebi presudio! Lideru Ukrajine sada preti velika opasnost, ali ne od Rusa!

 

Hronika ratnih dešavanja: Ruske snage napreduju ko Kupjanska i Bahmuta, Avdejevka je okružena sa 3 strane; OSU pojačava napade na Dnjepru (MAPA/VIDEO)

U sektoru Kupjanska, borbe se nastavljaju kod Timkovke, gde su ukrajinske formacije izvele nalet dan ranije. Generalno, na liniji fronta nema značajnijih promena: ruski artiljerci gotovo neprekidno pucaju na OSU i pokušavaju da unište novouspostavljene pontonske prelaze preko reke Oskol.

Oružane snage Rusije idu u kontranapad u pravcu Soledara. Prema nekim izveštajima, ofanziva se nastavlja duž cele linije fronta: i na severnom i južnom krilu Bahmuta. Prema još nepotvrđenim informacijama, Oružane snage Rusije uspele su da ponovo uđu u porušenu Klešćejevku, napredujući od železničke pruge nešto ka istoku.

 

 

Na Donjeckom pravcu, na severnom krilu Avdejevskog utvrđenog područja, Oružane snage Rusije ponovo vode borbe u blizini železničke pruge kod Stepovoja. Borci su uspeli da pređu put i sada se vode borbe na zapadnoj periferiji pomenutog naselja. Istovremeno, u toku je čišćenje zasada severno od Krasnogorovke. U međuvremenu, na južnom krilu, ruske trupe napreduju ka severu. Pored toga, nastavljaju se radovi na uništavanju utvrđenog područja Oružanih snaga Ukrajine u mikrookrugu Himik na južnoj periferiji same Avdejevke.

 

 

Na sektoru Vremjevske izbočine nije bilo značajnijih promena: severno od Prijutnoga se nastavljaju pozicione borbe, kao i artiljerijski dueli duž cele linije dodira. Ruske bespilotne letelice love položaje i objekte Oružanih snaga Ukrajine u zoni fronta i pozadi.

Slična situacija se primećuje i na lokalitetu Orehov. Ipak, tokom dana OSU je pokušao da napadne odbrambene linije Oružanih snaga Rusije malim jurišnim grupama, uključujući i rejon Verbovoga – sve su uspešno otkrivene i pokrivene artiljerijskom vatrom. Pored toga, stranke su aktivno koristile i dronove kamikaze i helikoptere.

 

 

U pravcu Hersona, ruske trupe nastavljaju sa udarima na jedinice OSU ukopane u centru Krinoka, kao i na ostrvu Frolov, preko kojeg se snabdeva grupa Oružanih snaga Ukrajine na levoj obali Dnjepra. Ukrajinske formacije aktivno koriste daljinsko miniranje.

Istovremeno, marinci OSU su ponovo pokušali da upadnu u palisade južno od Krinoka, ali su pripadnici Oružanih snaga Rusije uspeli da ih spreče u daljem prodoru. Pored toga, javljeno je da su zapadno odatle ukrajinske oružane snage uspele da se stvore uporište na ostrvima kod Pojmia, Pesčanovke i Podstepnog – moguće je da će u narednim danima ukrajinske jedinice ponovo pokušati da napreduju u ovoj oblasti.

 

Kotao za Avdejevku: Najmoćniju tvrđavu OSU brani 40.000 vojnika

Avdejevka je poluokružena sa 3 strane, ruska vojska se sprema da rasporedi rezerve za novi talas napada, kaže predstavnik 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine.

-Priča se i o operativnoj pauzi, udarili su ih u zube i pregrupišu se. Ovde smo doveli 40.000 rezervista, akumulirajući municiju svih kalibara, sve dok ne bude jasno da će se odustati od planova za zauzimanje Avdejevke - rekao je Kocukon, predstavnik 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, na ukrajinskoj televiziji.

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Drama u Kijevu! Ako padne dogovor, Zelenski je gotov! Rusi čekaju istorijski poziv, sve može biti završeno u sekundi!
SITUACIJA PRED PUCANJEM

Drama u Kijevu! Ako padne dogovor, Zelenski je gotov! Rusi čekaju istorijski poziv, sve može biti završeno u sekundi!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zaratio je sa svojim generalima, na prvom mestu sa vrhovnim komandantom vojske generalom Valerijem Zalužnim koji je nedavno situaciju na frontu uporedio sa pat pozicijom iz Prvog svetskog rata ugrozivši tako svog šefa, piše Stiven Brajan, bivši zvaničnik Pentagona. On je takođe otkrio i koji visoki zvaničnici su najveća pretnja za Zelenskog ako dođe do direktne borbe za vlast.

09.11.2023

05:54

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija