• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

29.10.2023

19:31

Medvedev uputio jezive pretnje Zapadu: "Slatka mala stara Evropa će uskoro nestati!"

Reuters/Shutterstock

Vesti

Medvedev uputio jezive pretnje Zapadu: "Slatka mala stara Evropa će uskoro nestati!"

Podeli vest

Evropa ne samo da je izgubila Rusiju kao strateškog partnera, već je postala i pravi neprijatelj Moskve, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Govoreći o nekadašnjem statusu Rusije kao predvidivog partnera Evrope, predsednik Saveta bezbednosti Rusije Dimitrij Medvedev je na društvenoj mreži Vkontakte istakao "Mi sada nismo čak ni susedi, već pravi neprijatelji“.

On je kazao da je energetska saradnja Evrope i Rusije veoma dugo bila pokvarena ili zamrznuta i sada su došla teška vremena za EU zbog snabdevanja skupim gasom od strane Amerike.

- Evropa se krvavo i bez anestezije kastrirala, odbijajući energetsku saradnju sa našom zemljom. Ona je jako dugo pokvarena ili zamrznuta, ali sada Amerika, trljajući ruke, snabdeva Evropu svojim tečnim prirodnim gasom po previsokim cenama - istakao je Medvedev.

Foto: EPA

Dimitrij Medvedev

 

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije govori i o tome da je posledica konačnog napuštanja cenovne politike ekonomije najvećih evropskih zemalja pokazale su značajan pad i da će oporavak će biti veoma spor.

- Ovo je posledica konačnog napuštanja cenovne politike koja je pre nekoliko godina navodno Evropljanima obezbedila dobar život. Kao rezultat toga ekonomije najvećih evropskih zemalja, koje su dugi niz godina bile pokretačka snaga Evropske unije, pokazale su značajan pad i oporavak će biti, ako ga uopšte bude, veoma spor. Za slabije zemlje zapadne Evrope ovo je loša perspektiva i teška vremena će dugo trajati - primetio je on.

Foto: Shutterstock

Dimitrij Medvedev

 

Medvedev dodaje i da Evropska unija nakon svađe sa Rusijom tone u degradaciju, jer će se Moskva i Vašington pre ili kasnije dogovoriti, ali da Brisel neće povratiti svoj uticaj.

- Evropska unija nakon svađe sa Rusijom tone u degradaciju, Moskva i Vašington će se pre ili kasnije dogovoriti, ali Brisel neće povratiti svoj uticaj. Vašington ne može da pobegne od Rusije, Kine i zemalja globalnog juga i nema smisla da započinjemo pravi rat sa Amerikom - kazao je Medvedev.

Dimitrij Medvedev kaže i da će slatka mala stara Evropa uskoro nestati i da će snovi o Evropskoj uniji kao jednom od stubova svetskog poretka su nestati kao dim.

- Slatka mala stara Evropa će uskoro nestati i snovi o Evropskoj uniji kao jednom od stubova svetskog poretka su nestali kao dim. Evropska unija je prokockala svoj međunarodni autoritet posrednika u svakom sukobu - zaključio je on.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija