• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.10.2023

17:40

Turski sultan dobio brutalan odgovor iz Tel Aviva! Njegove huškačke reči neće...

EPA/EFE/NECATI SAVAS

Vesti

Turski sultan dobio brutalan odgovor iz Tel Aviva! Njegove huškačke reči neće...

Podeli vest

Izrael je danas reagovao na tvrdnju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da palestinska militantna grupa Hamas "nije teroristička organizacija".

- Izrael svesrdno odbacuje oštre reči turskog predsednika o terorističkoj organizaciji Hamas - napisao je portparol ministarstva spoljnih poslova Lior Hajat na društvenim mrežama, dodajući:

- Čak ni pokušaj turskog predsednika da odbrani terorističku organizaciju i njegove huškačke reči neće promeniti užase koju je ceo svet video“.

Šta je Erdogan danas rekao?

Obraćajući se ranije grupi predstavnika svoje stranke, Erdogan je rekao da Izrael „može da posmatra Hamas kao terorističku organizaciju zajedno sa Zapadom. „Zapad vam mnogo duguje. Ali Turska vam ništa ne duguje. Hamas nije teroristička organizacija, to je oslobodilačka grupa, mudžahedini, koji brane svoje zemlje."

Pozvao je Izrael da „sluša pozive na mir” i rekao da „mora zaustaviti napade na Gazu”, rekavši da je akcija Izraela u Gazi jedan od „najkrvavijih, najodvratnijih i varvarskih napada u istoriji”.

Erdogan je takođe najavio da je otkazao planirano putovanje u Izrael, rekavši: „Premijer Benjamin Netanjahu je zloupotrebio našu dobru volju. Zamenik premijera Italije takođe je osudio Erdoganove reči, sugerišući da italijansko ministarstvo spoljnih poslova treba da pozove turskog ambasadora u Rimu da mu uruči protestnu notu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija