• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/Times od Israel

24.10.2023

10:11

Dok su je izvodil iz jazbine Hamasa Jevrejka uradila šokantnu stvar, a njene reči...  (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Dok su je izvodil iz jazbine Hamasa Jevrejka uradila šokantnu stvar, a njene reči... (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Hamas je u ponedeljak uveče oslobodio dve žene taoce, dve Nurit Kuper (79) i Jahved Lifšic (85), a sada su se pojavili i snimci njih dve na slobodi.

Na mrežama se pojavio i snimak Hamasa na kojem je zabeleženo puštanje dve žene, a jedan potez Jahved Lifšic izazvao je buru na mrežama. Odlazeći, ona je pružila ruku maskiranom Hamasovom borcu rekavši: "Šalom" ("Mir"). Neke je to razljutilo, ima i onih koji smatraju da je to jer je Hamas sa taocima postupao humnano, ali i onih koji su sifgurni da je to morala da uradi zbog talaca koji su ostali. Po pnogima, gest starice daje nadu da je mir jednoga dana zaista moguć na ovim prostorima...

 

 

Izrael je potvrdio da su oslobođena dva taoca iz zarobljeništva Hamasa, ali je naveo da nije učestvovao u tom procesu, preneli su izraelski mediji. 

Naime, Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je da je pomogao da se olakša oslobađanja talaca i da je omogućio njihov transport iz Gaze, prenosi BBC. Obe žene imaju ozbiljne zdravstven probleme, pa se veruje da je to razlog njihovog puštanja.

 

 

Šarone Lifšic, ćerka Jahved Lifšic kaže, međutim, da je sudbina njenog oca Odeda (83), koji je takođe zarobljen, za sada neizvesna.

- Nije bio sa mojom mamom, tako da moja mama ne zna gde je - rekla je Šarone Lifšic za BBC.

Hamas je za taoca uzeo i supruga Nurit Kuper i o njemu se, takođe, ne zna ništa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija