• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2023

11:16

Uzbuna! Amerika razmatra vojnu intervenciju! Drhti ceo Bliski istok, sprema se krvoproliće nezapamćenih razmera!

EPA/SAYED MUSTAFA

Vesti

Uzbuna! Amerika razmatra vojnu intervenciju! Drhti ceo Bliski istok, sprema se krvoproliće nezapamćenih razmera!

Podeli vest

Bela kuća razmatra upotrebu vojne sile ukoliko se Hezbolah pridruži ratu u Gazi i napadne Izrael sopstvenim ogromnim arsenalom raketa, kažu za "Aksios" tri američka i jedan izraelski zvaničnik koji su upoznati sa situacijom.

Neimenovani zvaničnici kažu da SAD čine sve kako bi sprečile Hezbolah da uđe u rat, ali ne mogu da isključe tu opciju.

Vašington je već naredio da se dva američka nosača aviona približe Izraelu zarad potencijalne brze intervencije, a Pentagon priprema trupe za potencijalno raspoređivanje u zemlji.

Jedan od američkih zvaničnika tvrdi da je Iran prosledio administraciji predsednika SAD Džozefa Bajdena poruke od Irana i Hezbolaha u kojima se navode da oni ne žele eskalaciju, ali da će možda biti primorani da intervenišu, ukoliko Izrael nastavi svoju vojnu operaciju u Gazi.

Citirajući dva američka zvaničnika, "Aksios" navodi da je državni sekretar SAD Entoni Blinken tokom svoje ture po bliskom istoku rekao arapskim liderima da se Amerika "ne igra" pojačavanjem svog protesta u regionu kao znak podrške Izraelu.

Američki zvaničnici navode da je predsednik SAD Džozef Bajden rekao je premijeru Izraela Benjaminu Netanijahuu da se vojne operacije izraelske vojske na granici sa Libanom budu što suzdržanije moguće, upozorivši da bi pogrešna procena mogla dovesti do ozbiljne eskalacije sa Hezbolahom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija