• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2023

10:16

Svet na nogama! Izraelu stigla poruka od Hezbolaha! Ako ovo urade, čeka ih žestok odgovor!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Svet na nogama! Izraelu stigla poruka od Hezbolaha! Ako ovo urade, čeka ih žestok odgovor!

Podeli vest

Libanski ministar spoljnih poslova Abdalah Buhabib izjavio je danas da je njegova vlada dobila uveravanja od Hezbolaha da se neće pridružiti borbama između Izraela i palestrinskog Hamasa, osim ako Izrael ne bude "maltretirao" Liban.

Hezbolah je juče ujutru ispalio minobacačke granate na izraelske vojne lokacije na granici sa Libanom, u trenutku kada su borbe na jugu Izraela bile u toku, preneo je "Tajms of Izrael".
Teroristička grupa koju podržava Iran tvrdi da je ispalila desetine raketa i granata na tri izraelska položaja u spornom regionu Mount Dov, u znak solidarnosti sa Hamasom.

Libanska grupa je u saopštenju navela da je napad, uz upotrebu "velikog broja raketa i granata", bio izveden u znak solidarnosti sa "palestinskim otporom". 

Oni tvrde da su izraelski položaji direktno pogođeni.

Izraelske odbrambene snage nisu prijavile da je bilo povređenih i saopštile su da su odgovorile artiljerijskom vatrom ka oblasti lansiranja i napadom dronovima na "infrastrukturu Hezbolaha" u toj oblasti.

Prema navodima neimenovanog vojnog izvora, lokacija koja je bila meta napada dronom bio je šator koji je teroristička grupa postavila na izraelskoj teritoriji pre nekoliko meseci.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Trese se planeta! Rat u Izraelu povezan sa Putinom?! Britanci tvrde: Evo zbog čega mu odgovora ova situacija!
NEVEROVATNA TEORIJA

Trese se planeta! Rat u Izraelu povezan sa Putinom?! Britanci tvrde: Evo zbog čega mu odgovora ova situacija!

Nakon jednog od najsmrtonosnijih napada na Izrael, mnogi se pitaju kako se i zašto baš sada on dogodio? Iako su Hamas i Izrael odavno na ratnim nogama, činjenica je da je Izrael daleko vojno moćniji od palestinskih militanata, pa je uglavnom lako izlazio na kraj sa njima. Međutim rat se sada zahuktao, a prst sumnje pokazuje u pravcu čoveka koji već uveliko vodi rat dalje na severu - Vladimira Putina, pišu britanski mediji.

09.10.2023

09:29

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija