• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.10.2023

15:20

Ukrajina pred katastrofom! Sa fronta stigle šokantne vesti! "Okovali smo ih..."

Reuters/Deep State Printscreen

Vesti

Ukrajina pred katastrofom! Sa fronta stigle šokantne vesti! "Okovali smo ih..."

Podeli vest

Složena dejstva vojske u Luganskoj Narodnoj Republici tokom protekle nedelje omogućila su potpuno ograničavanje ofanzivnih dejstava ukrajinskih trupa duž cele linije fronta, izjavio je šef republike Leonid Pasečnik .

- Složena dejstva naše vojske – motorizovane pešadije, izviđača, artiljerije i kompetentan rad jedinica PVO, specijalista za elektronsku borbu i bespilotnu letelicu omogućili su da se u potpunosti obuzdaju ofanzivna dejstva ukrajinskih oružanih snaga, oni su trenutno okovani duž cele linije fronta - stoji u poruci objavljenoj na Pasečnikovom Telegram kanalu.

Šef LNR je takođe rekao da je republička vojska tokom protekle nedelje suzbila 16 kopnenih i 18 vazdušnih pokušaja da napadnu teritoriju Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat pokušaja kopnenih napada na republiku, ukrajinske trupe su izgubile preko 40 poginulih i ranjenih na deonici Berestovoe - Perezdnoe, do 110 poginulih i ranjenih na deonici Novodruževsk - Grigorovka i više od 80 ljudi u Volčejarovki - Ivano- odsek Darievka.

Prema Pasečnikovim rečima, prošle nedelje je unipteno 11 jedinica artiljerije i minobacača, osam jedinica beskonačnih pušaka, protivoklopnih sistema, teških mitraljeza i bacača granata, devet jedinica automobilske opreme i osam jedinica bunkera, bunkera, komunikacionih centara i poljskih skladišta municije, kao i 28 dronova.

Pored toga, šef LNR je zahvalio vojnicima 2. armijskog korpusa i čečenskim specijalnim snagama „Ahmat“ „na profesionalnom i koordinisanom radu u izvršavanju borbenih zadataka“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija