• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.09.2023

22:42

Kraj! Vašington prestaje da pruža podršku Ukrajini? Bela kuća poručila Zelenskom: Dosta je!

Tanjug/AP

Vesti

Kraj! Vašington prestaje da pruža podršku Ukrajini? Bela kuća poručila Zelenskom: Dosta je!

Podeli vest

Bela kuća saopštila je danas da će SAD Ukrajini isporučiti važne sisteme protivvazdušne odbrane, ali za sada ne rakete dugog dometa ATACMS koje Kijev traži.

- Američki predsednik Džo Bajden odlučio je da ne obezbedi rakete ATACMS, ali nije isključio tu mogućnost u budućnosti - rekao je savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven na konferenciji za novinare.

Zelenski: Bio bih razočaran kada bih morao da napustim SAD bez moćnih taktičkih projektila

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, koji boravi u poseti SAD, rekao je ove nedelje da bi bio razočaran ako bi morao da napusti Vašington bez moćnih taktičkih projektila. Salivan je ocenio da su zahvaljujući američkoj vojnoj pomoći ukrajinske snage uspele da „oslobode više teritorije za tri meseca nego što su Rusi osvojili za osam meseci“.

- Nekoliko velikih ukrajinskih gradova danas nije pod ruskom okupacijom ili dominacijom. Pre svega, zahvaljujući hrabrosti ukrajinskih vojnika i ukrajinskog naroda koji ih podržava, ali i, a to nije zanemarljivo, zahvaljujući materijalnoj podršci koju smo dali - rekao je Salivan.

Neki republikanski poslanici zahtevaju da SAD prestanu da pružaju finansijsku i vojnu pomoć Ukrajini, smatrajući to izgubljenim slučajem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija