• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

19.09.2023

22:16

Svet je čekao šta ima da kaže, Erdogan u UN izneo jasan stav o ratu na Kavkazu: Turska čvrsto odabrala stranu!

Shutterstock/Reuters

Vesti

Svet je čekao šta ima da kaže, Erdogan u UN izneo jasan stav o ratu na Kavkazu: Turska čvrsto odabrala stranu!

Podeli vest

Azerbejdžan je najavio sprovođenje "lokalnih antiterorističkih mera" u Nagorno-Karabahu, a nepriznata republika Nagorno-Karabah je saopštila da azerbejdžanska vojska izvodi raketne i artiljerijske udare

 - Turska podržava korake Azerbejdžana da sačuva svoj teritorijalni integritet - izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

On je u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija rekao da je Nagorno-Karabah deo suverene teritorije Azerbejdžana i da je nametanje drugog statusa za otcepljeni region neprihvatljivo, preneo je Rojters.

Razgovori dve strane jedini način da se postigne mir

Tursko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije danas da je Azerbejdžan bio primoran da preduzme mere ''na svojoj suverenoj teritoriji'' u Nargorno-Karabahu zbog ''legitimne i ispravne zabrinutosti oko situacije na terenu''.

- Smatramo da je nastavak sveobuhvatnih razgovora između Azerbejdžana i Jermenije, koji su detaljno održavani do danas, na način orijentisan na rezultate, jedini način da se postigne mir, sigurnost, prosperitet i trajna stabilnost u regionu - navedeno je, pored ostalog, u saopštenju.

Ministarstvo je, takođe, saopštilo da su ministri spoljnih poslova Turske i Azerbejdžana, Hakan Fidan i Džejhun Bajramov, razgovarali o dešavanjima u regionu na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Podsetimo, ranije danas Azerbejdžan je najavio sprovođenje "lokalnih antiterorističkih mera" u Nagorno-Karabahu, a nepriznata Republika Nagorno-Karabah je saopštila da azerbejdžanska vojska izvodi raketne i artiljerijske udare, pokušavajući da probije liniju kontakta, prenela je agencija Interfaks.

Ombudsman nepriznate republike Nagorno-Karabah Gegam Stepanjam izjavio je danas da je u vojnoj ofanzivi Azerbejdžana na taj region poginulo 25 osoba uključujući dvoje civila.

Agencija Rojters navodi da nije bila u mogućnosti da proveri ove navode. 

Lokalne vlasti tvrde i da je ranjeno 60 osoba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Udar na Putina, Zapad pali rat na jugu Rusije! Jermenija i Azerbejdžan zvecakju oružjem!
Prsti Vašingtona

Udar na Putina, Zapad pali rat na jugu Rusije! Jermenija i Azerbejdžan zvecakju oružjem!

Situacija na Južnom Kavkazu ponovo postaje napeta, dugogodišnji sukob Jermenije i Azerbejdžana oko Karabaha na ivici je da eskalira u još jedan rat. Gotovo svaki dan dve strane otvaraju vatru jedna na drugu i razmenjuju optužbe. Sve se to dešava u pozadini zajedničkih vojnih vežbi Jermenije i SAD, koje će trajati do 20. septembra. Moskva je ubeđena da nije reč o incidentima, već o planu Vašingtona da izazove sukob i da se na Rusiju udari i sa juga!

18.09.2023

11:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija