• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

18.09.2023

19:43

Brzi odgovor Moskve na sankcije Zapada, Putinov ukaz stupio na snagu: Na proširenom spisku i Crna Gora!

Reuters

Vesti

Brzi odgovor Moskve na sankcije Zapada, Putinov ukaz stupio na snagu: Na proširenom spisku i Crna Gora!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin produžio je do 2024. godine ruski prehrambeni embargo, uveden kao odgovor na međunarodne sankcije još 2014. godine, odgovarajući ukaz objavljen je na zvaničnom portalu pravnih informacija.

- Odluka: Produžiti od 1. januara do 31. decembra 2024. godine važenje određenih posebnih ekonomskih mera predviđenih Ukazom predsednika Ruske Federacije od 6. avgusta 2014. br. 560 o primeni određenih posebnih ekonomskih mera za osiguravanje bezbednosti Ruske Federacije - navodi se u dokumentu.

Ukaz stupa na snagu danom potpisivanja.

Embargo na prehrambene proizvode uveden je protiv zemalja koje su uvele ili podržale antiruske sankcije u vezi sa prisajedinjenja Krima. U početku se odnosio na proizvode iz SAD, EU, Australije, Norveške i Kanade.

Od 13. avgusta 2015. godine na spisku ovih zemalja nalazile su se Albanija, Crna Gora, Island i Lihtenštajn, koji su se pridružili antiruskim sankcijama, a od 1. januara 2016. godine – Ukrajina. U decembru 2020. trgovinski embargo je proširen na Veliku Britaniju, koja je izašla iz EU.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija