• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

17.09.2023

12:34

Sprema se još krvaviji rat, Ukrajina će biti ništa za ovo! Ruski doktor nauka alarmirao svet: Bajdenu pada rejting, a to znači samo jedno!

Shuterstock/Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Sprema se još krvaviji rat, Ukrajina će biti ništa za ovo! Ruski doktor nauka alarmirao svet: Bajdenu pada rejting, a to znači samo jedno!

Podeli vest

Vašington ima samo još godinu dana da podigne rejting trenutnog predsednika Džoa Bajdena. Ruski doktor vojnih nauka, kapetan prve klase u penziji, Konstantin Sivkov, smatra da bi Amerikanci mogli pokušati postići ovaj cilj putem novog vojnog konflikta.

Sjedinjene Američke Države su uložile milijarde dolara u ukrajinsku krizu, s namerom da oslabe ruski uticaj na geopolitičkoj sceni. Međutim, vreme prolazi, a Moskva i dalje čvrsto drži svoju poziciju. Jača međunarodne veze, sprovodi zajedničke projekte sa partnerima, i nastavlja raditi na stvaranju multipolarnog sveta.

Ova otpornost Rusije postala je neugodno iznenađenje za Belu kuću. Ispostavilo se, da su američki poreznici dali novac za borbu protiv Rusije uzalud. Ovaj čin može odigrati ključnu ulogu na predsedničkim izborima u SAD-u 2024. godine.

Kako kaže Konstantin Sivkov, nakon neuspeha u sukobu sa Rusijom, SAD se mogu okrenuti prema Kini.

- Međutim, Sjedinjene Američke Države neće ulaziti u avanturu vođenja borbenih dejstava na kopnu, jer raspored snaga neće biti u njihovu korist. U ovom slučaju, na prvo mesto će doći Tajvan. Zar SAD ne nastavljaju da snabdevaju Tajpej oružjem i održavati tamo vojne vežbe? Na taj način pokušavaju da provociraju Peking da uspostavi pomorsku blokadu - kaže Sivkov.

On smatra da Amerikanci veruju da mogu zadati težak udarac Pekingu.

- Čim Kina odluči o pomorskoj blokadi ostrva, SAD će odmah početi da sprovode zadatak deblokade. Doći će do pomorske bitke, tokom koje Amerikanci očekuju da će kineskoj floti naneti težak i sraman poraz - naglasio je ruski oficir.

Radi objektivnosti, verovatnoća pobede SAD-a na moru je zaista visoka. Bez obzira na to koliko je Kina moćna, po udarnoj moći, američka vojna mornarica ostaje najjača danas.

Osim toga, postoji velika verovatnoća da će Vašington u obračun sa Kinom uvući svoje AUKUS saveznike – Veliku Britaniju i Australiju. Moguće je, da će im se na „zahtev“ SAD pridružiti i Japan i Južna Koreja. Kina ima male šanse protiv takve koalicije,


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija