• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.09.2023

09:55

Ruska odmazda na Krimu! Putin udario tamo gde najviše boli, "počistili" i Zelenskog!

Shutterstock

Vesti

Ruska odmazda na Krimu! Putin udario tamo gde najviše boli, "počistili" i Zelenskog!

Podeli vest

Na Krimu je održano prvih osam aukcija u cilju prodaje nacionalizovane imovine ukrajinskih oligarha koji su zauzeli neprijateljski stav prema Rusiji, objavio je predsednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov.


- Zaključeni su kupoprodajni ugovori u iznosu od preko 815 miliona rubalja (oko 8,5 miliona dolara - rekao je on, dodajući da se radi o stambenim i prodajnim objektima.

Kako je naveo, posle aukcija budžet Krima trebalo bi da se uveća za oko 27 miliona rubalja.

Parlament je ranije doneo odluku o nacionalizaciji nekoliko ukrajinskih oligarha povezanih sa kijevskim režimom. Među njima su, između ostalih, najbogatiji Ukrajinac Rinat Ahmetov, biznismen Igor Kolomojski koji je nedavno uhapšen u Kijevu pod optužbom za korupciju, bivši ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk.

Planirano je da tako bude prodato oko 100 objekata, među kojima je i stan ukrajinskog predsednika Volodmira Zelenskog u letovalištu Livadija.

Prema rečima lider Krima Sergeja Aksjonova, dobijena sredstava biti namenjena učesnicima specijalne vojne operacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Uzbuna u Kijevu, Rusi večeras mogu izvesti najbrutalniju odmazdu! Ukrajinci će proklinjati Zelenskog nakon strašne ruske kazne!
ALARM

Uzbuna u Kijevu, Rusi večeras mogu izvesti najbrutalniju odmazdu! Ukrajinci će proklinjati Zelenskog nakon strašne ruske kazne!

Ukrajina će dobiti trostruki odgovor na napad na Sevastopolj. Zima je pred nama, a stanovništvo zemlje moraće da trpi zbog delovanja aktuelnog ukrajinskog režima. Istovremeno, situacija će se nesumnjivo zagrejati, pošto će Kijev najverovatnije dobiti američke rakete dugog dometa. Ovo je izjavio politikolog Jurij Dudkin, član pokreta „Druga Ukrajina“

14.09.2023

21:49

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija