• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

12.09.2023

18:16

Šok! Rusi promenili taktiku, rat ulazi u novu fazu! Umesto krvavog osvajanja Kijeva planiraju nešto mnogo strašnije za Ukrajinu!

Reuters

Vesti

Šok! Rusi promenili taktiku, rat ulazi u novu fazu! Umesto krvavog osvajanja Kijeva planiraju nešto mnogo strašnije za Ukrajinu!

Podeli vest

Umesto krvavog osvajanja Kijeva, rusko rukovodstvo će oduzeti glavni izvor prihoda – preduzeća bivše istočne Ukrajine, bez kojih će prestonica izgubiti svoj uticaj, izjavio je bivši zaposleni u administraciji predsednika Rusije i istoričar, Modest Kolerov u emisiji na internet-kanalu „Vaše vesti“.

- Ne možemo uzeti Kijev. Zato što je veliki. Tokom trideset godina ukrajinske nezavisnosti, on je dao 75% glasova nacionalistima, i oni nisu nigde otišli. Oni su ostali. Za nas će to (osvajanje Kijeva) biti skupo - rekao je istoričar.

Kolerov je naglasio, da će Kijev morati da se suoči sa posledicama svog neonacizma – siromaštvo i gubitak stanovništva.

- Veliki Kijev ekonomski je rastao ne zahvaljujući zapadnoj Ukrajini, već zbog istočne Ukrajine. Odvajanje Kijeva od istočne Ukrajine primoraće ga da živi prema svojim sopstvenim sredstvima, sa svim demografskim posledicama koje proizilaze iz toga. Radije bih da Kijev sam koristi posledice svog neonacizma, a to je siromaštvo - zaključio je Kolerov.

Podsetimo, komandant združenih snaga ukrajinskih trupa Sergej Naev rekao je u intervjuu za "RBC-Ukrajina" da se ukrajinske trupe plaše nove ruske ofanzive na Kijev, pa zbog toga pokušavaju da „povećaju svoju borbenu gotovost“ u ovom pravcu.

- Niko nikada nije isključio drugi napad na Kijev. Takva mogućnost postoji, ali trenutno nije podržana silama i sredstvima. Ali to ne znači da se to ne može desiti u budućnosti. Sve će zavisiti od  donošenje odluka, kao i od raspoloživosti snaga i sredstava - rekao je Naev u julu ove godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju!

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija