• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.09.2023

16:25

(FOTO/VIDEO) Tragedija u Maroku, više od 2.000 mrtvih: Spasioci biju bitku s vremenom da dođu do zarobljenih žrtava!

EPA/JALAL MORCHIDI

Vesti

(FOTO/VIDEO) Tragedija u Maroku, više od 2.000 mrtvih: Spasioci biju bitku s vremenom da dođu do zarobljenih žrtava!

Podeli vest

Prema poslednjim podacima broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio Maroko porastao je na 2.012, a broj povređenih se popeo na 2.059, od kojih je 1.404 u kritičnom stanju.

U blizini epicentra snažnog zemljotresa koji je pogodio Maroko, u kome je poginulo više od 2.000 ljudi, spasioci se utrkuju sa vremenom kako bi došli do zarobljenih žrtava u udaljenim planinskim selima.

Pripadnici vojske, policije i civilne odbrane stigli su tokom noći u ugrožena područja, a Marokanci su već drugu noć proveli na ulicama, preneo je Si-En-En (CNN). Mnoga sela u podnožju planine Visoki Atlas u blizini epicentra zemljotresa su izolovana i teško dostupna, što ometa spasilačke operacije.

 

Kralj Maroka Muhamed VI naredio je džamijama širom zemlje da u podne održe pogrebnu molitvu za poginule u zemljotresu. Zastave se vijore na pola koplja širom zemlje s obzirom na to da da je počela trodnevna nacionalna žalost.

Marokanci su juče pohrlili u bolnice i medicinske centre kako bi dali krv da bi pomogli povređenima. U epicentru zemljotresa registrovano je više naknadnih zemljotresa, a Evropsko-mediteranski seizmološki centar zabeležio je danas potres jačine 4.5 stepeni po Rihterovoj skali 77 kilometara jugozapadno od Marakeša.

Prema poslednjim podacima, broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio Maroko porastao je na 2.012, navodi se u saopštenju marokanskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Broj povređenih popeo se na 2.059, od kojih je 1.404 u kritičnom stanju, dodalo je Ministarstvo, preneo je AP.

Zemljotres se dogodio u planinskom lancu Visoki Atlas u Maroku nešto posle 23.00 sata u petak po lokalnom vremenu, na relativno maloj dubini od 18,5 kilometara, sa epicentrom 72 kilometra jugozapadno od Marakeša.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija