• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Gazeta

02.09.2023

13:00

Prvih deset Abramsa stiže u Ukrajinu sredinom septembra! Rusi jasni, proći će kao Leopardi i Bredliji!

Reuters

Vesti

Prvih deset Abramsa stiže u Ukrajinu sredinom septembra! Rusi jasni, proći će kao Leopardi i Bredliji!

Podeli vest

Prvih 10 američkih tenkova Abrams biće isporučeno Ukrajini sredinom septembra, prenosi Politiko pozivajući se na Pentagon.

Zvaničnik Ministarstva odbrane SAD, koji je insistirao na anonimnosti, potvrdio je podatke o isporukama i izrazio nadu da će Oružane snage Ukrajine, zahvaljujući američkoj teškoj opremi, steći prednost na bojnom polju tokom kontraofanzive.

- Ukrajina bi trebalo da dobije prvih 10 od 31 obećanog tenka Abrams sredinom septembra -  rekao je izvor.

Izvor je dodao da svih 10 tenkova i dalje ostaje na teritoriji Nemačke. Oni će biti popravljeni i pripremljeni za isporuku, rekao je portparol Pentagona. List takođe napominje da je ukrajinska vojska završila kurs o upotrebi tenkova Abrams.

Moskva se nije posebno obazirala na vest o isporuci američkih tenkova Ukrajini. Ponovo je samo kratko poručila daće ih uništiti baš kao i Leoparede i Bredlije!

Ranije je Dan Rajs, bivši specijalni pomoćnik glavnokomandujućeg ukrajinskih trupa, pozvao Oružane snage Ukrajine da koriste sovjetske tenkove umesto zapadnih, jer su sposobni da prođu kroz težak teren.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26