• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lenta

02.09.2023

11:30

Američki general zahteva rušenje krimskog mosta! Ukrajini dati oružje koje će uništiti sve rusko na poluostrvu!

Reuters

Vesti

Američki general zahteva rušenje krimskog mosta! Ukrajini dati oružje koje će uništiti sve rusko na poluostrvu!

Podeli vest

Bivši komandant američke vojske u Evropi, general Ben Hodžis poručuje da Krimski most mora biti uništen!

 On je u intervjuu za Nevsveek objasnio da je Krim odlučujući deo terena.

- Radi se o izolaciji Krima, a zatim o obezbeđivanju raketa dovoljno dugog dometa da bi Krim bio neupotrebljiv za rusku mornaricu i rusko vazduhoplovstvo - rekao je Hodžis. 

On je dodao da bi rušenje Krimskog mosta potpuno promenilo pravila igre.

Američki general je takođe ukazao da je glavni cilj kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine presecanje kopnenog koridora ka poluostrvu. 

Za postizanje ovog zadatka, kasetna municija koju isporučuje SAD će igrati značajnu ulogu, ometaće kretanje konvoja koji isporučuju oružje i trupe.

Ranije je Mihail Podoljak, savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog , rekao da su udari na Krim koordinisani sa zapadnim partnerima, podržavaju ideju Kijeva da „uništi sve rusko" na poluostrvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija