• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2023

15:12

(FOTO, VIDEO) One najviše tuguju za Prigožinom, obišle su njegov grob dan nakon sahrane!

Printscreen/Društvene mreže

Vesti

(FOTO, VIDEO) One najviše tuguju za Prigožinom, obišle su njegov grob dan nakon sahrane!

Podeli vest

Jutros su njegovi rođaci, uključujući njegovu udovicu i ćerku, stigli na groblje Porohovsko, gde je Prigožin sahranjen. Groblje je do jutra obezbeđivao policijski kordon.

Jevgenij Prigožin (62), vođa grupe plaćenika ''Vagner'', sahranjen je na privatnoj pogrebnoj ceremoniji van Sankt Peterburga u utorak, 29. avgusta.

Sahrani nije prisustvovao njegov nekadašnji bliski saveznik predsednik Vladimir Putin.

Foto: Tanjug/AP

 

- Oproštaj od Jevgenija Viktoroviča održan je u privatnom krugu. Oni koji žele da se oproste mogu da posete Porohovsko groblje - navodi se u saopštenju Prigožinove pres službe na Telegramu.

Dan posle sahrane, jutros na Porohovskom groblju u Sankt Peterburgu, došle su njegova udovica i ćerka sa rodbinom, kako bi posetile večnu kuću svog tragično preminulog supruga i oca. Skrhane od bola, odevene u crninu, sa maramama prego glave i sa sunčanim naočarima slikane su u trenutku kada su napuštale groblje. Fotografija je objavljena na Telegram kanalu, bliskom grupi Vagner.

 

 

Premda se o životu šefa Vagnera već dosta zna, ono što je manje poznato je njegova porodica koju je ostavio iza sebe.

Ko je Prigožinova supruga?

Bio je oženjen i imao je troje djece. Prigožinova supruga je Ljubov Valentinovna Prigožina, koja je takođe imućna, posebno ako uzmemo u obzir bogatstvo njenog muža koje je procenjeno na milijardu dolara.

 

 

Ljubov Prigožina je farmaceutkinja i poslovna žena. Vlasnica je mreže butika poznatih kao Muzej čokolade u Sankt Peterburgu.

Još 2012. godine pokrenula je Kristal Spa & Laundž, spa centar, koji je 2013. osvojio treće mesto na takmičenju Perfekt urban dej spa.

Držala je brojne velnes centre.

"Fajnenšel tajms" piše da je Ljubov igrala "različite uloge" u poslovnom carstvu svog muža, zajedno sa drugim članovima porodice. Prigožinova deca su, navodi list, sva imala akcije u očevim kompanijama, pri čemu se se one često menjale između njih.

Njihova deca

Prigožin i njegova supruga imali su troje dece. Dve kćerke Polinu i Veroniku, i sina Pavela.

Do sukoba Rusije i Ukrajine, Jevgenijeva deca su mogla slobodno da se kreću širom Evropske unije, ali im je sada kretanje ograničeno.

Starija ćerka Polina je 2019. bila akcionar u ruskoj kompaniji "Lahta plaza", koja se u martu 2022. našla pod američkim sankcijama. Sada je pod kontrolom Prigožinovog sina Pavela.

 

 

"Lahta plaza" je, prema korporativnim dokumentima, delila revizora i broj telefona sa ruskim kompanijama koje su isporučivale tešku industrijsku opremu rudarskim i šumarskim kompanijama u Africi koje su kasnije sankcionisane od SAD i EU kao paravan Vagnera.

Polina je prvo dete Prigožina. Rođena je 1992, dok je sin Pavel rođen ili 1996. ili 1998. Mlađa kćerka Veronika rođena je 2005.

"Fajnenšel tajms" (FT) piše da je plavokosa ruska tinejdžerka koja se amaterski takmičila u skupom sportu, jahanju sa preponama, u mediteranskom odmaralištu Oliva blizu Valensije 20. februara 2022, upravo bila Veronika Prigožina.

Jahala je sivog konja Dithara i završila četvrta sa nagradom od 50 evra. I Polina se takmičila na međunarodnim konjičkim disciplinama, iako je njen otac bio pod sankcijama, navodi list.

 

 

Pavel se borio na strani Vagnera u Siriji

O Prigožinovom sinu Pavelu se vrlo malo zna. On se, prema objavama svog oca na društvenim mrežama, borio za Vagner u Siriji i dobio je priznanje grupe "crni krst" za vojne usluge.

Početkom juna na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem su, prema tvrdnjama savetnika u ukrajinskom MUP-u Antona Geraščenka, Pavel i Veronika Prigožin.

 

 

Svo troje Prigožinove dece su se oduvek trudili da žive svoje živote mirno, u senci, daleko od očiju javnosti i televizijskih reflektora, piše The Sun.

Podsetimo, avion u kom se nalazio prvi čovek Vagnera srušio se prošlog petka 25. avgusta u Tverskoj oblasti dok je leteo između Moskve i Sankt Peterburga. Prigožin je tom prilikom izgubio život zajedno sa još devetoro ljudi, dva meseca nakon što je naredio svojim trupama da svrgnu rusko vojno rukovodstvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Opaa! Slovenci se ne plaše, prete Srbiji
EURO 2024

Opaa! Slovenci se ne plaše, prete Srbiji

Slovenija je u nedelju pogotkom Erika Janze došla do boda u C grupi, odigrala je 1:1 protiv Danske, a napadač Andraž Šporar optimista je pred utakmicu sa Srbijom (četvrtak, 15.00).

17.06.2024

14:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija