• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.08.2023

06:15

Svi u sali zanemeli! Nebenzja bez pardona osuo paljbu po SAD: Licemeri, vi ste pretnja međunarodnom miru

Printscreen You Tube/Ruptly

Vesti

Svi u sali zanemeli! Nebenzja bez pardona osuo paljbu po SAD: Licemeri, vi ste pretnja međunarodnom miru

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države zapravo predstavljaju pretnju po mir i bezbednost u severoistočnoj Aziji, ali pokušavaju da skrenu pažnju sa toga licemerno sazivajući sednicu SB UN, rekao je stalni predstavnik Rusije u organizaciji Vasilij Nebenzja.

- Sazivanje današnje sednice nije ništa drugo do ciničan i licemeran pokušaj SAD da pojačaju pritisak na Pjongjang i skrenu pažnju sa nepromišljenih akcija Vašingtona i njegovih saveznika u regionu koje vode ka eskalaciji. Oni su pravi izvor pretnji međunarodnom miru i bezbednosti - rekao je Nebenzja na sednici SB UN.

Kako je dodao, Vašington na tradicionalan način prebacuje krivicu i optužuje druge, ne priznajući odgovornost za eskalaciju u severoistočnoj Aziji.

Nebenzja je kazao i da je Rusija zabrinuta zbog oprečnih signala Japana i Južne Koreje o takozvanom jačanju saradnje sa Vašingtonom u nuklearnoj oblasti.

- To se u potpunosti može protumačiti kao postojanje mogućnosti da se na njihovoj teritoriji rasporedi američko nuklearno oružje i da oni rade na sopstvenom nuklearnom naoružanju - istakao je diplomata.

Kako je dodao, takve akcije su uzroci degradacije situacije u regionu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija