• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2023

12:50

Borac Vagnera se slomio, snimak kako jeca nad slikom Prigožina i Utkina obilazi svet! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Borac Vagnera se slomio, snimak kako jeca nad slikom Prigožina i Utkina obilazi svet! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Na društvenim mrežama kruži snimak na kojem muškarac u borbenoj uniformi kakvu nose pripadnici Vagnera jeca kraj fotografije Jevgenija Prigožina i komandanta Vagnera Dmitrija Utkina pred kancelarijom vagnerovaca u centru Novosibirska.

Građani od sinoć dolaze pred zgradu Centra Vagner u Sankt Peterburgu, ali i pred kancelarije grupe u drugim gradovima, pale sveće i polažu cveće u znak sećanja na šefa i komandanta, stradale u avionskoj nesreći u regionu Tvera u sredu popodne.

Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je u sredu veče da se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion "Embraer Legacy", koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg. U avionu je bilo 10 ljudi, uključujući tri člana posade i, prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Vođa ruske privatne kompanije Vagner, Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među 10 osoba koje su se nalazile u avionu, potvrdila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

 

Ta služba objavila je i imena sedam putnika, među kojima su i Prigožin i Utkin, kao i imena trojice pilota. Prethodno je i grupa Vagner na svom Telegram kanalu potvrdila vest o smrti svog vođe Prigožina, za čiju je pogibiju okrivila, kako je navedeno, ''izdajnike Rusije''.

Portparol hitne pomoći rekao je za RIA Novosti da su na mestu nesreće pronađena tela osam osoba. Operacija potrage se nastavlja. Povodom pada aviona pokrenut je krivični postupak.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Već je jednom 'vaskrsao'! Ovo nije prvi put da je Prigožin proglašen mrtvim u avionskoj nesreći
poznat scenario

Već je jednom 'vaskrsao'! Ovo nije prvi put da je Prigožin proglašen mrtvim u avionskoj nesreći

Osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin možda je i dalje živ! Ovo, naime, nije prvi put da je on proglašen mrtvim u avionskoj nesreći. Zapadni mediji podsećaju da se već jednom mislilo da mrtav u padu aviona, da bi tri dana kasnije "vaskrsao". Budući da do sada zvanične potvrde da je stradao nema, mnogi veruju da bi mogla da se ponovi ista situacija kao prošli put.

24.08.2023

12:07

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija