• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.08.2023

16:29

Hitno zatvorene plaže: Video je senku u plićaku, osetio silovit udarac, a zatim se more oko njega zacrvenelo!

EPA/Manuel Lorenzo

Vesti

Hitno zatvorene plaže: Video je senku u plićaku, osetio silovit udarac, a zatim se more oko njega zacrvenelo!

Podeli vest

Povreda mu je sanirana u lokalnom domu zdravlja i urađena mu je vakcina protiv tetanusa.

Na plaži u opštini Oliva, južno od Valensije, na istočnoj obali španskog kopna, plivača je napala ajkula, a kako prenose lokalni mediji, ajkula se zbunila i zarila zube u stopalo plivača. Čovek je navodno stajao u plitkoj vodi kada se ajkula sudarila sa njegovom nogom pre nego što je sklopila čeljusti oko njega, čime je more postalo crveno.

 

 

Šefovi saveta naredili su zatvaranje plaža duž obale do istrage o incidentu - poslednjeg u nizu viđenja plave ajkule u unutrašnjosti španske obale, prenosi Dejli mejl. Čovek je rekao lokalnim novinama Las Provinsias da je video „senku“ u vodi, osetio „udarac“ u levu nogu – a zatim „ujed“ u desnu nogu dok je ajkula jurišala.

Adrenalin mu je proradio dok je tražio pomoć, ali nije paničio kako ne bi uznemiravao ostale ljude na plaži. U tom trenutku još nije bio svestan da ga je ujela ajkula. Inače, reč je o meštaninu Olive i veoma brzo mu je ukazana lekarska pomoć.

Povreda mu je sanirana u lokalnom domu zdravlja i primio je vakcinu protiv tetanusa. Stručnjaci su ispitali uzorak ugriza na njegovom stopalu i utvrdili da potiče od plave ajkule (modrulja), što je navelo gradske oce Olive da zatvore plaže kao meru predostrožnosti dok se ajkula kretala u obližnjim vodama.

Plaže su opet otvorene dan kasnije, nakon što su stručnjaci, zdravstvene vlasti i policijske snage bili sigurni da životinja više ne predstavlja pretnju po ljude.

Smatra se da je ovo prvi napad morskog psa u regiionu Valensije od 2016. godine. Pre toga je poslednji zabeležen napad ajkule na tom području bio 1993. godine.

Prva stvar koju ću učiniti kad mi stopalo zaraste jeste da se vratim u more. Ako živiš u strahu, izgubljen si - poručio je on.

Stručnjaci smatraju da je morski pas postao dezorijentisan plivajući oko obale neposredno pre napada.

Morski biolozi poručuju i da ljudi inače nisu deo ishrane modrulja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija