• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

18.08.2023

18:12

Kadirov kipi od besa: Muslimani više neće trpeti vređanje, posle Ukrajine, kreću na ostatak Evrope!

EPA/ALEXEY NIKOLSKY/SPUTNIK/KREM

Vesti

Kadirov kipi od besa: Muslimani više neće trpeti vređanje, posle Ukrajine, kreću na ostatak Evrope!

Podeli vest

Vlasti zapadnih zemalja dovode situaciju do „tačke bez povratka“, upozorio je Ramzan Kadirov

Šef ruske Čečenske Republike Ramzan Kadirov osudio je muslimanske lidere zbog njihovog neuspeha da se pozabave brojnim incidentima spaljivanja Kurana na Zapadu, obećavajući da će dati sve od sebe da se „pozabavi“ krivcima nakon završetka sukoba u Ukrajini, piše RT.

U izjavi za Telegram, Kadirov je izjavio da kontinuirano skrnavljenje svete knjige islama u Evropi predstavlja „izazov bez presedana“ za muslimanski svet i da vratolomije „predvidivo dovode situaciju do tačke bez povratka“.

- Gde su lideri muslimanskih država u ovom trenutku? Zašto dozvoljavaju da se naše Sveto pismo otvoreno krši i zašto ne preduzimaju nikakve značajne korake da zaštite muslimane i islamsku religiju? Da li se zaista plaše reakcije i američkih i evropskih sankcija više od gneva Svemogućeg Alaha? - naglasio je Kadirov.

Rusija trenutno stoji sama protiv zapadne „agresivne ateističke kolonijalne politike“ dok se bori „za naše svete i nepovredljive vrednosti“ u Ukrajini, tvrdi čečenski lider.

- 100% sam siguran u pobedu. Kada završimo sa Ukrajinom, ići ćemo u one zemlje koje su oskrnavile Kuran - izjavio je Kadirov i dodao da u Rusiji ima mnogo muslimana koji neće ignorisati incidente.

On je podsetio da je oko 10.000 čečenskih boraca sada u akciji u Ukrajini, a da je još 15.000 spremno da stupi u borbu.

- Ima još trideset, četrdeset, pedeset hiljada dobrovoljaca. Imamo oružje, tešku opremu… Pokazaćemo (ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom) šta se dešava kada proda svoju naciju. I pokazaćemo posledice onima koji sve ovo podržavaju - izjavio je on.

Kadirov je dodao da ako se „sotonine sluge“ ne zaustave „sutra će biti u našim džamijama“.

- Oni će indoktrinirati našu decu da molitva nije u modi i pretvoriće naše narode u bezličnu masu potrošača za koje će dolar postati njihov bog - kazao je šef ruske Čečenske republike.

Poslednjih nedelja, Danska i Švedska su imale niz javnih protesta u kojima su antimuslimanski aktivisti oskrnavili Kuran, što je izazvalo gnev među islamskim vernicima širom sveta. Dok su dve nordijske zemlje žalile zbog incidenata, one su izjavile da ih ne mogu sprečiti, pozivajući se na slobodu izražavanja. Međutim, suočeni sa odbijanjem i povećanim bezbednosnim rizicima, i Kopenhagen i Stokholm su signalizirali spremnost da se pozabave tim pitanjem.

Ruski predsednik Vladimir Putin osudio je spaljivanje Kurana kao „zločin“ i pokušaj da se podstakne sektaška podela.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija