• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

02.08.2023

19:44

Zapad otpisao Zelenskog? Putinu 10 godina života! Poljski plaćenici likvidirani kod Dnjepra

Tanjug/AP

Vesti

Zapad otpisao Zelenskog? Putinu 10 godina života! Poljski plaćenici likvidirani kod Dnjepra

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 525. dan.

Bezizlazna situacija

Poljski plaćenici likvidirani kod Dnjepra

Zapad Zelenskog pušta niz vodu

Ukrajinci se bez udova vraćaju kući, jezivi podaci

Putinu ostalo 10 godina života

Kijev pokušao novi napad u Crnom moru!

U noći 2. avgusta Kijev je pokušao da napadne brod ruske ratne mornarice pomorskim bespilotnim čamcem koji je pratio civilni pomorski transport na Crnom moru. Brod ruske mornarice uništio je bespilotni čamac koji je pokušavao da ga napadne na Crnom moru, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Odi tamo i razmisli!" Zelenski najavio odmazdu, Medvedev mu brutalno odgovorio!

 

Njujork tajms: U kontraofanzivi ogroman broj ranjenih Ukrajinaca


Broj ukrajinskih vojnika u kontraofanzivi je kolosalan, vojnike neprekidno prebacuju u bolnice, piše „Njujork tajms“ pozivajući se na lekare.
„U privremene bolnice neprekidno se sliva reka vojnika ranjenih u borbama. Njihov broj je kolosalan“, navodi američki list.
Prema navodima lekara, sada se ređe registruju rane od vatrenog oružja, a više od mina.

 

Rusija pravi novu vojsku! Britanci u panici: Formiraju velike formacije, to znači samo jedno!

 

Papa pozvao Evopu da preuzme ulogu mirotvorca

Papa Franja je pozvao danas Evropu da ponovo preuzme ulogu mirotvorca i graditelja mostova.

- Plovimo usred oluja okeanom istorije i osećamo potrebu da idemo hrabrim putevima mira. Nadam se da će Svetski dan mladih za Stari kontinent biti impuls ka univerzalnoj otvorenosti - rekao je papa nakon što je sleteo u lisabonsku vojnu vazdušnu bazu kako bi prisustvovao globalnom okupljanju mladih katolika koji se održava svake dve ili tri godine u drugom gradu, preneo je AP.

On je, komentarišući rat u Ukrajini, globalno zagrevanje i demografski pad Evrope, pozvao mlade ljude da preuzmu inicijativu i zajednički grade budućnost.

- Sanjam o Evropi, srcu Zapada, koja koristi svoje ogromne talente za rešavanje sukoba i paljenje lampi nade - rekao je papa. Istakao je da je Evropa sposobna da povrati svoje "mladalačko srce" i da bude kontinent koji je inkluzivan i ne juri za ideologijama.

Foto: EPA

 

 

Rumune probudio stravičan prizor, snimili kako ruski "šahidi" seju smrt preko Dunava! Oglasio se i predsednik Johanis! (FOTO, VIDEO)

 

Neprijatelj uništen u trenutku približavanja

Ukrajinska jurišna grupa je u utorak pokušala da probije odbranu severoistočno od Rabotina u Zaporoškoj oblasti, a neprijatelj je primećen i uništen artiljerijom u trenutku približavanja, saopštio je vršilac dužnosti gubernatora oblasti Evgenije Balicki.

Kako je primetio, ukrajinske snage trpe gubitke, pokušavaju da povrate borbenu gotovost i "ponovo bacaju svoj narod u klanicu".

On je istakao da "zapadni pokrovitelji bacaju ljude u klanicu. Predaja ostaje jedina šansa za vojnike Oružanih snaga Ukrajine da spasu svoje živote".

Luka posle udara Rusa

 

 

Vašington bio jasan - ali ne! Kijev prekršio glavno upozorenje Amera, tiče se Rusije, oružja, najviše drona "global hok"

Za tri dana osam uporišta Ukrajinaca

Oružane snage Rusije su za poslednja tri dana zauzele osam uporišta ukrajinskih snaga u Svatovskom okrugu LNR, saopštio je načelnik pres centra grupe „Zapad“ Sergej Zibinski.

- Snage su takođe uništile tri mitraljeske posade i do pešadijske čete u sastavu 32. mehanizovane brigade i 25. odvojene vazdušno-desantne brigade jugozapadno od Popove šume - rekao je on.

Osim toga udarni helikopteri Ka-52 i Mi-35, kao i lovci Su-25 grupe izveli su 13 napada na koncentrisanje ljudstva i vatrenih sredstava 14. posebne mehanizovane brigade i jedinica teritorijalne odbrane ukrajinskih snaga.

Krilata pešadija pokazala čvrstinu! Putin ponosan: Trupe koje danas učestvuju u SVO nikada nisu izneverile državu

Putin ponosan, Rusi nepokolebivi

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Dan vazdušno-desantnih snaga uz poruku da patriotske tradicije danas nastavljaju pripadnici ovih jedinica koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
 
- Oni časno ispunjavaju postavljene zadatke, ispoljavajući odvažnost i hrabrost, snagu duha i nepokolebljivost, rame uz rame sa svojim drugovima brane Rusiju. Uveren sam da nikada nećete doživeti neuspeh, da ćete i u budućnosti čvrsto stajati na braniku nacionalnih interesa zemlje - navodi se u Putinovoj čestitiki.
 

Šteta na jugu Ukrajine


Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski objavio je na Telegram kanalu da su zbog eksplozija u Ukrajini evidentirana razaranja, a najveća su zabeležena na jugu zemlje.

- Još jedna ratna noć... Nažalost, ima štete. Najveća je na jugu zemlje - napisao je Zelenski.
 

Strašne vesti za Ukrajinu! Global tajms: Amerika se sprema da razočara Zelenskog!

 

Besne požari u Odesi


Na industrijskim i lučkim objektima na jugu Odeske oblasti izbili su požari, saopštila je ukrajinska operativna komanda „Jug“.

„Noćašnji napad dronovima... bio je usmeren na jug Odeske oblasti... Usled napada izbili su požari na industrijskim i lučkim objektima, oštećen je silos“, saopštila je komanda na društvenim mrežama.

Tokom noći ukrajinski mediji pisali su da je u Odeskoj oblasti bila aktivirana PVO, a u regionu je bila na snazi vazdušna uzbuna.

 

Evropa drhti, Putin svima ulio strah u kosti! Nemci tvrde da ruski lider planira novi haos, u sve upleteni i migranti?!

 

Avijacija grupe "Jug" razara ukrajinske ciljeve


Avijacija južne grupe snaga izvela je raketni napad na ukrajinske ciljeve u nekoliko pravaca, izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe Vadim Astafjev.

Prema njegovim rečima, avioni Su-34 pogodili su privremena mesta razmeštanja 81. neprijateljske aeromobilne brigade u rejonu Serebrjanke i Belogorovke, 3. odvojene jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine zapadno od Kleščejevke, 22. odvojene mehanizovane brigade u Predtečenu i 24. odvojene mehanizovane brigade u Novgorodskom.

Artiljerijske jedinice su uništile ukrajinske minobacače kalibra 120 mm u oblastima naselja Serebrjanka i Neveljska, kao i samohodne haubice „akacija“, „krab“, M777 i „gvozdika“ u Seversku, Tihonovki, Aleksandro-Kalinovu i Krasnogorovki, dodao je Astafjev.
 

Na teritoriji cele Ukrajine objavljena je uzbuna za vazdušnu opasnost.

 

Rusija jutros napala Kijev dronovima

 

Ostaci ruskih dronova, koje su rano jutros oborile jedinice ukrajinske protivvazdušne odbrane, pali su na Kijev, ali nije bilo povređenih, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko.

On je na svom Telegram kanalu precizirao da su ostaci bespilotnih letelica pali na tri gradska okruga, a da je u centralnom Solomjanskom okrugu oštećena jedna zgrada.

Šef kijevske vojne administracije Serhij Popko rekao je da su ostaci dronova pali i na igralište u blizini centra grada, prenosi Rojters. Upozorenje za vazdušni napad bilo je na snazi u Kijevu, Kijevskoj oblasti i većem delu Ukrajine.

 

 

Ruske snage gađale luku i skladišta žita u oblasti Odese

Ruske snage napale su rano jutros luku i skladišta žita u primorskoj oblasti Odese, od kojih su se neka zapalila, saopštio je regionalni guverner Oleh Kiper.

On je na svom Telegram kanalu naveo da nema izveštaja o žrtvama, prenosi Rojters.

Rusija je pojačala napade na ukrajinsku poljoprivrednu i lučku infrastrukturu otkako je sredinom jula odbila da produži sporazum o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora.

 

 

https://t.me/RVvoenkor/50440

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija