• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.07.2023

08:51

Drama na severoistoku Ukrajine! Rusi se probili duboko u odbranu, Kijev hitno dovlači snage iz Bahmuta!

Reuters

Vesti

Drama na severoistoku Ukrajine! Rusi se probili duboko u odbranu, Kijev hitno dovlači snage iz Bahmuta!

Podeli vest

Visoki ukrajinski zvaničnik izjavio je da su u nedelju vođene teške borbe na severoistoku zemlje, navodeći da ukrajinske snage drže svoje borbene linije i na nekim mestima uspešno napreduju. U međuvremenu ruska vojska je saopštila da je zaustavila napade ukrajinskih snaga na severoistoku.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maljar izjavila je da su ruske snage pokušale da potisnu ukrajinske trupe sa "isturenih položaja" na severoistoku Ukrajine, koje su ruske snage osvojile na početku sukoba sa Ukrajinom u februaru 2022. godine, ali koje su kasnije ukrajinske snage vratile pod svoju kontrolu.

Govoreći za ukrajinsku nacionalnu televiziju, Maljarova je rekla da je ključni zadatak Rusije da odvrate ukrajinske snage iz oblasti Bahmuta, gde se sprovodi "uspešna ukrajinska ofanzivna vojna operacija".

- Oni su beskrajno napadali ove nedelje. Ali naše trupe su odolevale tim napadima i ponekad ih potiskivale, nanoseći im teške gubitke - rekla je ona.

Maljar je izjavila da su Rusi pretrpeli "ništa manje gubitaka od onih koji su im naneti tokom žestokih borbi u Bahmutu", koji su ruske snage osvojile nakon više od 10 meseci žestokih sukoba.

Rusi: Napredovali smo 7 kilometara u dubinu i 18 u širinu

Oružane snage Ruske Federacije su tokom protekle nedelje napredovale u Luganskoj Narodnoj Republici na udaljenosti od oko sedam kilometara u dubinu odbrane neprijatelja, napredovanje duž fronta bilo je do 18 kilometara, rekao je potpukovnik LNR u penziji Andrej. Maročko je rekao za RIA Novosti.

- Napredovanje jurišnih odreda Oružanih snaga RF u rejonu naselja Sergejevka u Luganskoj Narodnoj Republici iznosilo je do 18 kilometara duž fronta i oko sedam kilometara u dubinu protivničke odbrane preko protekle nedelje - rekao je ekspert, pozivajući se na sopstvene izvore.

Ministarstvo odbrane Rusije je u četvrtak prošle nedelje izvestilo da je od 23. jula napredovanje jurišnih odreda grupe trupa Centar u rejonu naselja Sergejevka iznosilo 12 kilometara duž fronta i tri kilometra. u dubini odbrane. Odeljenje je u petak izvestilo o razvoju uspeha na ovom području, napredovanje u dubinu odbrane neprijatelja iznosilo je 1,5 kilometara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija