• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

25.07.2023

09:51

Ukrajinska vojska priznala: Nevidljivo rusko oružje presudilo na frontu! "Mislite da se dron obara samo PVO sistemom?!"

Printskrin Youtube Ministarstvo odbrane RF

Vesti

Ukrajinska vojska priznala: Nevidljivo rusko oružje presudilo na frontu! "Mislite da se dron obara samo PVO sistemom?!"

Podeli vest

Rusija ima veliku prednost u odnosu na Kijev u elektronskom ratovanju, pre svega u borbi sa bespilotnim letelicama, zbog čega ofanziva ide sporo, rekao je portparol Ratnog vazduhoplovstva Ukrajine Jurij Ignat za portal „Strana.ua“.


- Nažalost, u toj oblasti oni su daleko ispred nas. Dron ne mora da se obara protivvazdušnim raketama ili protivvazdušnim topovima. Jednostavno ga možete naterati da sleti tako što ćete ga presresti sistemima za elektronsko ratovanje - rekao je Ignat.

Kako je dodao, "Rusija danas ima moćne sisteme koji ometaju rad ukrajinskih odbrambenih snaga".

- Ona ima dovoljno tih sistema. Ukrajina je napredovala u sferi elektronskog ratovanja, ali smo kasno počeli, trebalo je da počnemo ranije da razvijamo te sisteme - istakao je Ignat.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija