• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

14.06.2023

20:30

(FOTO/VIDEO) SNIMCI I SLIKE JASNI, BREDLIJI, STRAJKERI SU UNIŠTENI, ALI ZA PENTAGON TO NIJE DOKAZ! Baš kao ni zarobljeni Hamvi i MRAP u Belgorodu!

printscreen

Vesti

(FOTO/VIDEO) SNIMCI I SLIKE JASNI, BREDLIJI, STRAJKERI SU UNIŠTENI, ALI ZA PENTAGON TO NIJE DOKAZ! Baš kao ni zarobljeni Hamvi i MRAP u Belgorodu!

Podeli vest

Zvanični Pentragon odbio da potvrdi uništavanje američkih oklopnih vozila "bredli", tokom sukoba u Ukrajini. Baš kako i nekoliko nedelja ranije kada je kao proveravao izveštaje u kojima se tvrdi da je Ukrajina koristila američka vojna vozila unutar teritorije Rusije!

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je video-snimke uništavanja američkih oklopnih vozila, a prema brojnim izveštajima proruskih kanala, navodi se da je uništeno čak 16 "bredlija". 

- Videli smo izveštaje, ali ne možemo da potvrdimo - izjavila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sajng, dodajući: "Ne mogu da potvrdim te izveštaje, bar ne ono što vidimo od Rusije."

S druge strane, zvanični Vašington namerava da u Ukrajinu, koja je započela svoju kontraofanzivu, pošalje još "bredlija", kao i vozila "strajker", kao deo paketa vojne pomoći, vrednog 325 miliona dolara.

Kako prenosi Raša tudej Balkan pisanje sajta "Vor zon", to su prvi potvrđeni gubici "bredlija" tokom sukoba u Ukrajini.

I to se dogodilo prilikom jednog od najopasnijih i najsloženijih manevara: operacije proboja. Da stvar bude još gora, kako navode, operacija proboja sprovedena je bez vazdušne podrške i artiljerijske vatre.

Neka oklopna vozila su naletela na mine, druga su pogođena protivtenkovskim navođenim projektilima, jer su se ukrajinske trupe našle na udaru ruske, direktne i indirektne, vatre.

Pre nekoliko nedelja zvanični Vašington odbio je da prizna da je Ukrajina koristila američka vojna vozila unutar teritorije Rusije. Portparol Bele kuće Džon Kirbi kratko je poručio da Vađšington proverava te tvednje.

Prema njegovim rečima, Kijevu je jasno ukazano da SAD ne podržavaju korišćenje američke (vojne) opreme za takve namene, prenosi Rojters.

Moskva je, podsetimo, objavilia i fotografije i video zapis uništenog američkog "hamvija" kojim su, između ostalog, Ukrajinci ili Ruski dobrovoljački korpus, upali na teritoriju Rusije u Belgorodsku oblast!

Tu su bili oklopni transportni, hameri, a posebno je istaknuto da je korišćeno oklopno vozilo MRAP, koje je prvobitno napravljeno za američke snage u Iraku i Avganistanu, a onda su SAD poslale nekoliko stotina ukrajinskoj vojsci. 

Osim toga, zaplenjene su i puške i municija, koja je, takođe, dobijena od Amerike. 


 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija