• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.05.2023

12:41

(VIDEO) HOROR ZA UKRAJINU! RUSI GAZE NEMILOSRDNO, UNIŠTEN JOŠ JEDAN PVO! Dron-kamikaza razorio moćni raketni sistem, hoće li Kijevu išta ostati?!

Printscreen Telegram

Vesti

(VIDEO) HOROR ZA UKRAJINU! RUSI GAZE NEMILOSRDNO, UNIŠTEN JOŠ JEDAN PVO! Dron-kamikaza razorio moćni raketni sistem, hoće li Kijevu išta ostati?!

Podeli vest

Operativno-borbeno taktička formacija DNR „Kaskad“ snimila je uništavanje još jednog ukrajinskog protivvazdušnog sistema odbrane.

Ruski operateri bespilotnih letelica Lancet nastavljaju da svakodnevno uništavaju ukrajinsku vojnu opremu.

Ovoga puta meta je bio ukrajinski PVO sistem „Buk“, koji su identifikovali izviđači "Kaskade" u pravcu Ugljedara.

Nakon lociranja skrivenog PVO, ruske snage poslale su bespilotnu letelicu i uspešno uništile raketni sistem.

 

 

 

PVO sistem "Buk"

Sistem protivvazdušne odbrane Buk je sovjetski raketni sistem koji može da obara avione ili helikoptere koji lete na malim ili velikim visinama kada neprijatelj koristi elektronske protivmere.

 

Serija guseničarskih samohodnih SAM sistema Buk prvobitno se pojavila u kasnijim fazama Hladnog rata. I Rusija i Ukrajina su intenzivno koristile nekoliko varijanti sistema protivvazdušne odbrane Buk u sukobu koji je u toku.

Foto: Reuters

Prema izveštajima Kraljevskog instituta Ujedinjenog Kraljevstva, protivvazdušni odbrambeni sistem „Buk“ je pravio velike probleme ruskim borbenim avionima otkako je invazija pokrenuta u februaru 2022.

Za ruske borbene pilote visina se pokazala kao veliki izazov. Bilo je nemoguće leteti na velikim visinama sa toliko ukrajinskih S-300 uperenih u njih. U međuvremenu, raketni sistemi Buk su raspoređeni da obaraju ruske avione koji lete na srednjoj visini, što je zagorčalo život ruskim pilotima.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

rusi gube S-400 sisteme naveliko? sad su ostali bez komandnog mjesta za 8 baterija S-400 :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija