• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: logicno.com

18.05.2023

23:30

(VIDEO) KLIMATSKA PREVARA?! KAŽU EVROPA SE SUŠI, A NIKAD NIJE BILO KIŠNIJE I HLADNIJE! Nešto tu ne štima, neko ovde opasno manipuliše prirodom?!

Pixels Studio

Vesti

(VIDEO) KLIMATSKA PREVARA?! KAŽU EVROPA SE SUŠI, A NIKAD NIJE BILO KIŠNIJE I HLADNIJE! Nešto tu ne štima, neko ovde opasno manipuliše prirodom?!

Podeli vest

Domaći i strani medij pišu "Evropski kontinent postaje sve topliji, sušniji i s više sunčanih dana", prenoseći nedavni Kopernikusov izveštaj o evropskom stanju klime za 2022.

Zašto je ovo tako i da li nam sličan scenario sledi i u ovoj godini, istraživanje je proveo i pokušao dati odgovore Euronews.

- Ono što vidimo u sve toplijoj klimi je da imamo više situacija u kojima područja visokog pritiska blokiraju kretanje područja niskog pritiska. I zbog toga se područje visokog pritiska može povezati s više sunčanih perioda - rekao je Rob Roebeling, stručnjak za klimatske proizvode u Eumetsatu.

Šta nam govore podaci?!

"Na globalnoj razini april 2023. bio je 0,3 Celzijeva stepena iznad proseka u odnosu na temperaturni prosek za razdoblje 1991.-2020. U Evropi je bila mešovita slika. Bilo je hladnije od Ujedinjenog Kraljevstva do Turske, ali mnogo toplije oko Pirinejskog poluosatrva, nastavljaju mediji.

Shvatili smo. Pronađeš gde je vruće, a zanemariš gde je hladno, pa sve upakuješ u jedan manipulitivan članak, kako bi zaplašio čitaoce i pripremili ih na Agendu 2030, tj. uvođenje CO2 poreza.

Budimo iskreni, kako organizatori haosa i Agende 2030 traže što im odgovara, tako i mi možemo tražiti, što nama odgovara, te od globalnog zagrevanja, pronaći globalno zahlađenje, birajući najhladnije dane i geografske tačke.

Čovek prirodu ne može kontrolisati, jer ona uvek pronađe način da se odupre i za svaki problem ima nama totalno nepoznat i neočekivani odgovor.

Organizatori Agende 2030 su izgubili kontrolu nad svojom populacijom. Poslednjih 30-40 godina su ciljano rasprodali postojeće tehnologije Kini, a sada ih žele zameniti novim, kako bi Kini i drugim zemljama brzog razvoja sprečili napredak, a sebi konkurenciju.

Biti ekološki osvešćen ne znači uticati na prirodu i uništavati određene životinjske vrste, koje navodno utiču na klimu. Umjetno menjati količinu određenih molekula u vazduhu je protivprirodno i totalno suludo.

Ekološki svesna osoba živi u skladu s prirodom. Prilagođava se klimi na našoj Planeti, a ne klimu sebi. Klima ima svoju nedokučivu i tajanstvenu ulogu i kao takva šalje nam poruku kako bi se trebalo ponašati, a ne kako je menjati.

Preduzeti hitne mere 

S druge strane, godinama unazad naučnici upozoravaju da se Antarktik zagreva mnogo brže od očekivanog, a poslednje analize govore da bi do 2050. godine svetski nivo mora mogao drastično da poraste.

Međunarodni timovi naučnika  pozoravaju da bi usled klimatskih promena u budućnosti moglo da dođe do kompletnog topljenja ledenog pokrivača koji se nalazi u istočnom delu Antarktika  uzrokujući porast nivoa mora i za nekoliko metara. 

Opomena stiže kao upozorenje na posledice do kojih može doći usled globalnog otopljavanja, ukoliko se ne ispune ciljevi predviđeni Pariskim sporazumom iz 2015. godine.

Ledeni pokrivač sa ove teritorije sadrži većinu svetskog leda, zbog čega je dobio nadimak "uspavani gigant". I do sada se smatralo da je ledena ploča stabilna i mnogo manje podložna globalnom zagrevanju, u poređenju sa ledenim pokrivačem na Zapadnom Antarktiku ili Grenlandu. Međutim, naučnici su identifikovali gubitke leda i otkrili kako ove znake ne smemo da ignorišemo.

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Festival nauke besplatno od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu, uz podršku NIS-a
Društvo

Festival nauke besplatno od 17. do 19. maja na Beogradskom sajmu, uz podršku NIS-a

Šesnaesti Festival nauke biće održan u novom terminu, od 17. do 19. maja, u hali 4 Beogradskog sajma, besplatno za sve posetioce. Većina najavljenih programskih celina realizovaće se u punom kapacitetu, zahvaljujući entuzijazmu više od 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije. Festival se više od deset godina održava uz podršku kompanije NIS.

15.05.2023

15:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26