• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ria.ru

13.05.2023

09:48 >> 10:34

UKRAJINA IZVELA PRVE NAPADE "OLUJNIM SENKAMA"?! Haos u Lugansku, povređeno šestoro dece, ranjen i poslanik Putinove stranke, hitno se oglasilo predstavništvo LNR!

Printskrin Telegram

Vesti

UKRAJINA IZVELA PRVE NAPADE "OLUJNIM SENKAMA"?! Haos u Lugansku, povređeno šestoro dece, ranjen i poslanik Putinove stranke, hitno se oglasilo predstavništvo LNR!

Podeli vest

Kijev je tokom granatiranja Luganska 12. maja upotrebio dve anglo-francuske krstareće rakete "storm šedou" ("olujna senka") i jednu protivvazdušnu raketu američke proizvodnje ADM-160B MALD, saopštilo je predstavništvo Luganske Narodne Republike.


Ranije je dopisnik RIA Novosti javio da su u Lugansku odjeknule dve eksplozije, oblaci dima su vidljivi iznad grada u zoni jedne od fabrika.

Predstavništvo LNR  je ranije saopštio da su ukrajinske trupe ispalile dve krstareće rakete na Lugansk. Šestoro dece je povređeno. Leonid Pasečnik, šef pripojene LNR, rekao je da je četvoro od njih ukazana pomoć na licu mesta, dok su dva tinejdžera sa teškim povredama prevezena u bolnicu. 

 

 

 

Među ranjenima je i predstavnik Dume iz partije Jedinstvena Rusija Viktor Vodolack, prenosi Interfaks. Vodolacki je od početka podržavao rusku invaziju na Ukrajinu, zbog čega je pod sankcijama EU, SAD, Velike Britanije i niza drugih zapadnih zemalja. 

 

 

 

Podsetimo, Velika Britanija isporučila je Ukrajini više krstarećih raketa dugog dometa Storm Shadow (olujna senka), što ukrajinskim snagama omogućava da udare ciljeve duboko na teritoriji koju je od početka rata zauzela Rusija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija