• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

29.04.2023

15:34

NE SLUTI NA DOBRO! SMANJITE POTROŠNJU, INAČE... Poljski general šokirao Zapad, NISU SVESNI šta je sve Rusija SPREMILA za ovaj rat!

AP/Photo

Vesti

NE SLUTI NA DOBRO! SMANJITE POTROŠNJU, INAČE... Poljski general šokirao Zapad, NISU SVESNI šta je sve Rusija SPREMILA za ovaj rat!

Podeli vest

Tempo kojim kijevski režim troši sredstva koja su mu dodeljena ne sluti na dobro, jer mi skoro da nemamo municiju, rekao je načelnik Generalštaba vojske Rajmund Andžejčak.

Moskva, za razliku od Kijeva, ima dovoljno sredstava da sprovede Specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, rekao je načelnik Generalštaba vojske Poljske Rajmund Andžejčak, prenose "RIA Novosti".

- Finansijski instrumenti koje je Rusija posedovala pre rata, dinamika njene potrošnje i delotvornost sankcija u kontekstu celokupne teške ekonomske situacije ukazuju na to da će Rusija imati novca da učestvuje u sukobu - kazao je Andžejčak.

Prema njegovim rečima, za razliku od Kremlja, Kijev se suočava sa ogromnim ekonomskim poteškoćama.

- Tempo kojim Ukrajina troši sredstva koja su joj dodeljena ne sluti na dobro. Mi skoro da više nemamo municiju. Industrija ne samo da nije spremna da snabdeva Ukrajinu opremom, već ne može ni da popuni sopstvene zalihe, koje se brzo smanjuju - naglasio je.

Kako je naveo poljski general, zapadni saveznici Varšave ne shvataju ozbiljnost i da većina partnera još uvek nije spremna da proceni stvarnu pretnju, jer žive u iluziji, što je skroz iznenađujuće, pa čak i šokantno.

General je napomenuo da nema znakova da će se Ukrajinci koji su pobegli od sukoba vratiti kući u bliskoj budućnosti i započeti proces obnove zemlje. On je naglasio da će julski samit NATO-a u Viljnusu postati "najviša tačka poverenja – ne samo u NATO, već i u ceo Zapadu".

- Ako zakasnimo, ako ne iskoristimo ovu šansu i ne pokažemo odlučnost, nećemo dati Ukrajini šansu da izgradi svoju sigurnu budućnost - zaključio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

šta je spremila za rat? žicanje municije i naoružanja od irana,sjeverne koreje i kine? :D to su te tajne koje rusija je spremila. na koljenima da moli za streljivo jer njeno je staro i rizično za upotrebu :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26