• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/newsweek

04.04.2023

13:37

"RUSIJA IDE KA PORAZU!" Bivši agent FSB-a osuo paljbu po Kremlju, Moskva NIJE SPREMNA za ono što dolazi?!

Reuters

Vesti

"RUSIJA IDE KA PORAZU!" Bivši agent FSB-a osuo paljbu po Kremlju, Moskva NIJE SPREMNA za ono što dolazi?!

Podeli vest

Ruski vojni bloger i bivši agent FSB-a Igor Girkin, takođe poznat i kao Igor Strelkov, juče je upozorio kako ruske snage koje se bore u Ukrajini idu prema vojnom "porazu".

Odnos Kremlja prema vojnoj operaciji u Ukrajini je već neko vreme predmet kritika dela ruskih vojnih blogera, među kojima je i Strelkov.

Strelkov podržava ciljeve ruske vojne operacije u Ukrajini, ali je sve kritičniji prema Kremlju, kojeg optužuje da nije prikladno opremio snage za invaziju.

"Krećemo se prema vojnom porazu"

U svom najnovijem obraćaju Strelkov je optužio ruske državne medije za "poliranje" situacije u Ukrajini. Požalio se kako je nedostatak istinitih informacija o situaciji u Ukrajini uticao na Rusiju.

- To ima izuzetno negativan učinak na stanje u celoj zemlji, u celoj našoj državi. Ne bojim se da kažem da se krećemo prema vojnom porazu - rekao je Strelkov.

Savetnik ministra unutrašnjih poslova Ukrajine Anton Geraščenko je preveo njegove komentare i objavio video na Tviteru, prenosi Njuzvik.

 

 

 

Strelkov je nastavio da proziva rusku vojsku zbog nedostatka napretka tokom zime. Borbe su poslednjih meseci uglavnom bile najžešće kod grada Bahmut, gde su se ruski vojnici borili zajedno sa grupom Vagner kako bi ostvarili barem simboličnu pobedu. 

"Potpuno smo nespremni za dugotrajni rat"

Iako je Rusija postigla određeni uspeh u višemesečnoj kampanji, vojni analitičari upozoravaju da se ruski napredak usporio tokom poslednjih nedelja.

- Tokom zime nismo uspeli da potisnemo neprijatelja ni 10 kilometara od Donjecka, uprkos tome što smo napustili Herson. Potisnuti smo iz Harkovske oblasti. Potisnuti smo iz okoline Kijeva - naglasio je Strelkov. 

Strelkov je ponovio kako su ruska ekonomija i vojska "potpuno nespremni za dugotrajni rat".

On je takođe kritikovao ruske vlasti jer su invaziju pravno klasifikovale kao "specijalnu vojnu operaciju", a ne kao rat, te je uveren da na taj način ograničavaju vojne kapacitete u Ukrajini. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dare

pre 1 godinu

To ti je ONO…… “ Sto je babi milo”…. Hahahah

Penzionerj

pre 1 godinu

Smenjen si pa sada ništa ne valja i biće poraz što tebe nema. Koliko si dolara dobio jadniče? Ništa nebrini samo slušaj i gledaj. Velika Rusija i Veliki Putin idu polako ali sigurno u krajnju pobedu zapada i Amerike. Nije Putin kao državnici Amerike i zapada da redom sve živo ubijaju. Kada se Svet promeni ti isti će debelo odgovarati. Budi u to siguran jadnički izdajice.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Igoru Girkinu traje suđenje zbog obaranja malezijskog aviona, ali i zbog ubistva potpuno nedužnih civila u svom privatnom ratovanju dok je glumio rusku verziju Ramba.

Dimitrije

pre 1 godinu

Bivši pripadnik FSB a on možda bio šetač pendreka. To kao ovi naši levaci koji se predstavljaju kao vojni analitičari a u vojsci jedino čistili WC i čuvali kokošinjce

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija