• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

29.10.2022

09:48

ANTONOV: Amerika da vrati nuklearno oružje na svoju teritoriju!

AP/Photo

Vesti

ANTONOV: Amerika da vrati nuklearno oružje na svoju teritoriju!

Podeli vest

Ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov pozvao je SAD da vrate natrag na svoju teritoriju nuklearno oružje koje su postavili u drugim zemljama, preneo je TAS S


"U ovim napetim vremenima sa povećanim rizikom, nuklearne države imaju posebnu odgovornost da spreče eskalaciju. U tom kontekstu, još jednom apelujem na Vašington da na svoju teritoriju vrati natrag kompletno nuklearno oružje koje je rasporedio u inostranstvu, da ugasi nuklearne baze u drugim državama i napusti vežbe u kojima sa nenuklearnim zemljama vežba u sklopu misija NATO. To se krši sa osnovnim principima Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja", rekao je Antonov, prenosi TAS S.


On je komentarisao tekst iz "Politika" u kojem se navodi da će SAD ubrzati planove za skladištenje B61-12 (nuklearne) gravitacione bombe u Evropi.

"Zvaničnici administracije tradicionalno nazivaju to oružje taktičkim i tvrde da je ruski arsenal sličnog naoružanja nekoliko puta veći nego američki. Međutim, oni ne govore da je sav naš taktički nuklearni arsenal uskladišten u objektima u Rusiji i ne predstavlja pretnju Americi. Što se tiče američkih bombi, one su poslate u evropske zemlje, odakle Rusija nije daleko. Zato B61-12 imaju stretšku važnost, uprkos njihovom limitiranom kapacitetu", dodao je Antonov.

On je ukazao na to da američka vojska, zajedno sa partnerima iz NATO, redovno održavaju vežbe koristeći takvo naoružanje.

"Jedna takva vežba se trenutno održava u NATO, poznata kao "Nepokolebljivo podne" (Stedfast noon). Rukovodstvo Severnoatlanske alijanse tvrdi da aktivnost te vežbe nije usmerena protiv Rusije. Onda se postavlja pitanje - zbog koga, odnosno, ko to u Alijansi vežba korišćenje nuklearnog oružja, ako je Rusija označena kao ''najznačajnija i direktna pretnja'' njihovoj bezbednosti", dodao je Antonov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vanessa modric

pre 1 godinu

Moje ime je Vanessa Modric. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, moram dobiti rezultat nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. Ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: (isikolosolutionhome@gmail.com) kako bi i on vama nesebično pomogao.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija