• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.09.2022

11:57

KADIROV ODBIO MOBILIZACIJU U ČEČENIJI, a onda otkrio - jedna odluka Moskve ga je baš razbesnela!

Vesti

KADIROV ODBIO MOBILIZACIJU U ČEČENIJI, a onda otkrio - jedna odluka Moskve ga je baš razbesnela!

Podeli vest

Lider Čečenije Ramzan Kadirov izjavio je da u Čečeniji neće biti mobilizacije

 

Čečenija je "prebacila plan za 254 posto", rekao je Kadirov.

"Taj plan u Čečenskoj Republici preispunjen je za 254 posto. Takvi pokazatelji postignuti su ranije formiranjem novih jedinica Ministarstva odbrane Ruske Federacije. Svi kandidati za službu prošli su kroz vojni komesarijat. Taj mehanizam smo razradili od samog početka i pre objave delimične mobilizacije", rekao je Kadirov.

Rekao je da je u rat u Ukrajini dosad otišlo 20.000 Čečena i da je Čečenija i više nego ispunila sve planove. "Osim toga, Čečenija ima rezervu od više hiljada dobrovoljaca koji će, ako bude potrebno, moći ući u redove branilaca domovine", rekao je.

U Groznom, glavnom gradu Čečenije, pre dva dana održan je manji protest protiv mobilizacije. Kadirov je zapretio svima koji budu protestovali, ali je naglasio da čečenske majke i žene mogu da budu mirne, misleći pritom da neće biti mobilizacije članova njihovih porodica.

"Zato pozivam stanovništvo Čečenske Republike, posebno naše voljene i poštovane majke, da ostanu mirni", kazao je.

Kadirov je jučerašnju razmenu zatvorenika između Ukrajine i Rusije oštro kritikovao, rekavši da je razmena obavljena „po ukrajinskim uslovima“.

Po njegovom mišljenju, moguće je napraviti „ekvivalentnu zamenu". Međutim, Kadirov smatra da je bilo pogrešno razmenjivati borce Azova koje on naziva teroristima.

"Čak mi je i sama situacija generalno neshvatljiva. Kad god su se donosile borbene ili taktičke odluke, konsultovani smo mi aktivni učesnici specijalne operacije. Ne mogu da se menjaju teroristi i zločinci za vojnike. Razumeo bih da postoji ekvivalentna razmena - vojnik za vojnika, agenta za agenta. Imamo dosta zarobljenika Oružanih snaga Ukrajine. Razmenu smo izvršili po ukrajinskim uslovima. Ovo je pogrešno", rekao je šef Čečenije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Kadirov je u pravu. Putin je ponovo ubio 500 pobijene dece i 14.000 rusa, baš od tih azovaca, u Ukraini verovatno pod navaljivanjem nesposobnog Ministra vojnog Šojgua i nesposobnog generalštaba. Putin je poslušao nesposobne a nije onog koji je napravio najviše uspeha u ratu u Ukraini, jadno!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija