• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2022

21:14

LAVROV JASAN, U BUČI JE ODRAĐENA ISTA ŠEMA KAO U RAČKU! Šef MIP Rusije prepoznao rukopis koji je pre 23 godine primenjen u Srbiji!

AP/Tanjug

Vesti

LAVROV JASAN, U BUČI JE ODRAĐENA ISTA ŠEMA KAO U RAČKU! Šef MIP Rusije prepoznao rukopis koji je pre 23 godine primenjen u Srbiji!

Podeli vest

Kada je nešto u interesu SAD onda im je sve dozvoljeno, pa i da u trenu izbombarduju zemlju koja je na 10.000 kilometara udaljena od njihove obale - Jugoslaviju, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu RT

- Uporedite tu aroganciju, osećaj sopstvene superiornosti - to je taj kolonijalni mentalitet, kada mi je sve dozvoljeno, a ti moraš da radiš šta ti kažem. On se manifestuje, ne samo što se tiče naših interesa. Kada im je potrebno… Setite se, 1999. godine SAD su odlučile da Jugoslavija preti njihovoj bezbednosti. 10.000 kilometara od američke obale. U trenu su je izbombardovali - ispričao je Lavrov.

On je podsetio da je Kristofer Voker, koji je bio na čelu OEBS-a, proglasio genocidom nekoliko leševa koja su otkriveni u selu Račak, preneo je Sputnjik.

Kako se kasnije otkrilo, nisu bila u pitanju tela civila, već militanata, preobukli su ih u civilnu odeću i razbacali.

- Na isti način je to bilo urađeno i 23. aprila u Buči, kod Kijeva. To je ista šema. Ona radi, nezavisno od toga da li ona nekoga ubeđuje ili ne. Oni nisu ni morali nikoga da ubeđuju. Izbombardovali su Jugoslaviju. Formirali nezavisno Kosovo, kršeći sve principe OEBS-a. Samo su rekli: tako će biti - dodao je on.

Na Krimu, nakon referenduma, oni su rekli: samoproglašenost Kosova može, a samoproglašenost Krima - ne, to se sve vidi golim okom, i za to niko i ne pocrveni od stida, zaključio je Lavrov.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
U Hag

pre 2 godine

Ovi ce stici u Hag bez ispaljenog metka. Ista sema kao pok Sloba - samo sa jednim helihopterom, hahahaha!

Rade R

pre 2 godine

Da bi neko pocrveneo od sramote morao bi da ima obraz! A da bi imao obraz, taj neko bi morao da bude čovek! Zato niko od političara sa zapada ne pocrveni!

Ovi što sišli s planinu

pre 2 godine

U oba slučaja,zločinački pokušaj da se prikaže kako su žrtve izvršile samouništenje u interesu da ih zločinac ne ubija jednog po jednog već da to bude izvedeno kolektivno a da bi zločinac bio,navodno,optužen za masovne zločine samouništenja odredjene nacionalne grupacije.Tipično srpsko-ruski.Poraz duha i mentaliteta gubitničkih nacija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija