• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

05.05.2022

07:00

ŠTA SE TO DEŠAVA NA NOSAČU AVIONA "DŽORDŽ VAŠINGTON"! SERIJA SAMOUBISTAVA I MISTERIOZNIH SMRTI... Posada  evakusana sa ponosa američke mornarice...

Vesti

ŠTA SE TO DEŠAVA NA NOSAČU AVIONA "DŽORDŽ VAŠINGTON"! SERIJA SAMOUBISTAVA I MISTERIOZNIH SMRTI... Posada evakusana sa ponosa američke mornarice...

Podeli vest

Nakon više slučajeva samoubistava među osobljem, uključujući tri za manje od nedelju dana u aprilu, preko 200 mornara napustilo je američki nosač aviona "Džordž Vašington"

Mornari su pregačeni u objekat koji pripada američkoj mornarici dok nosač aviona na nuklearni pogon, "Džordž Vašington" nastavlja sa višegodišnjem procesom punjenja goriva i remonta u brodogradilištu u Njuport Njuz u Virdžiniji. 

Tokom proteklih 12 meseci, sedam članova posade je umrlo, uključujući četiri od samoubistva, što je navelo mornaricu da otvori istragu o klimi i kulturi komandovanja na brodu nosača klase "Nimic".

Komandant nosača aviona, kapetan Brent Gaut odlučio je da dozvoli mornarima koji žive na brodu da se presele u druge smeštajne jedinice, prenosi Si-En-En.

Prvog dana selidbe, u ponedeljak, više od 200 mornara napustilo je "Džordž Vašington".

Kako se navodi u saopštenju mornarice, plan selidbe će se nastaviti sve dok svi mornari koji žele da se presele to ne učine", navodi se u saopštenju američke mornarice.

Na nosaču aviona sa kapacitetom od oko 5.000 mornara, a na brodu i dalje radi oko 2.700 mornara tokom procesa remonta, od kojih tu stalno boravi 420.

Admiral Džon Majer, komandant američkih mornaričkih vazduhoplovnih snaga Atlantik rekao je novinarima da rezultati istrage o smrtnim slučajevima mornara očekuju se ove nedelje.

- Da bi odgovorila na čak tri samoubistva u aprilu, mornarica je na Džordža Vašingtona poslala ekipu stručnjaka, među kojima su psiholog, savetnici i poseban tim od 13 osoba za ovakve slučajeve - naveo je Mejer.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

POLITIČKI ZEMLJOTRES "CRVENIH" DRŽAVA ODVEŠĆE U RASPAD SAD!? Tajni nacrt procurio u javnost... A Tramp već trlja ruke!
Planeta

POLITIČKI ZEMLJOTRES "CRVENIH" DRŽAVA ODVEŠĆE U RASPAD SAD!? Tajni nacrt procurio u javnost... A Tramp već trlja ruke!

U roku od svega nekoliko sati nakon što je u javnost procurelo da će američki Vrhovni sud ukinuti odluku o legalizaciji abortusa, masa ljudi je izašla na ulice Vašingtona u znak protesta, a demokrate na društvene mreže, reagujući na potencijalno poništavanje odluke u republikanski većinskom sudu donete 1973. u čuvenom slučaju Roa protiv Vejda

04.05.2022

17:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26