• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.04.2022

08:43

BOSANSKI MEDIJI: Vlada Srpske zbog sankcija Rusiji prepisuje imovinu Rafinerije na IRB

AP PHOTO

Vesti

BOSANSKI MEDIJI: Vlada Srpske zbog sankcija Rusiji prepisuje imovinu Rafinerije na IRB

Podeli vest

Vlada Republike Srpske prebacuje na sebe imovinu Rafinerije nafte u Brodu koja se nalazi u Hrvatskoj i Srbiji, kako ne bi bila blokirana ili oduzeta u sklopu sve većih sankcija prema Rusiji, saznaje portal Capital, prenosi Slobodna Bosna

U pitanju su poslovni prostori u Zagrebu i Beogradu, odmaralište “Valdarke” u malom Lošinju, ukupne procenjene vrednosti 2,5 miliona maraka.

Prostor u Zagrebu nalazi se u centru grada i nešto je manji od 210 kvadrata i vredan je oko 620.000 maraka. Kada je Beograd u pitanju, reč je o dvosobnom stanu koji se koristi u poslovne svrhe. Nalazi se u ulici Maršala Birjuzova na broju 30 u Obilićevom vencu, a procnjena vrijednost mu iznosi 796.699,80 KM.

Vlada Republike Srpske na sebe će prepisati i nekadašnje odmaralište u Hrvatskoj koje vredi blizu 1,1 miliona maraka. Za poslove oko upisa zadužena je Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske.

“Obavezuje se IRB koja upravlja fondom za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništu Republike Srpske da u saradnji sa Rafinerijom nafte izvrši sve radnje neophodne za upis prava vlasništva ili drugi način raspolaganja imovinom”, navodi se u odluci Vlade RS-a.

Odluka je donesena na 163. sednici koja je održana 30. marta, a imovina će biti uknjižena na na Fond za upravljanje nekretninama i potraživanjima u vlasništvu Republike Srpske. U IRB-u za CAPITAL pojašnjavaju kako se imovina iz pasivnog podbilansa može preneti na Republiku Srpsku, što je u ovom slučaju i učinjeno.

“Dakle, navedene odluke su donesene u svrhu upravljanja nekretninama u vlasništvu Republike Srpske”, poručili su iz IRB-a.

Većinski vlasnik rafinerije u Brodu je ruski Neftegazinkor, koji poseduje nepunih 80 posto akcija preduzeća.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija