• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik internacional

03.03.2022

15:40

UZMITE VLAST U SVOJE RUKE! Putin uputio poruku ukrajinskim vojnicima, U TOKU RAZMEŠTANJE VIŠECEVNIH BACAČA, nacisti u Ukrajini se ponašaju kao teroristi!

AP/Tanjug

Vesti

UZMITE VLAST U SVOJE RUKE! Putin uputio poruku ukrajinskim vojnicima, U TOKU RAZMEŠTANJE VIŠECEVNIH BACAČA, nacisti u Ukrajini se ponašaju kao teroristi!

Podeli vest

Predsednik Vladimir Putin održava sastanak sa članovima Saveta bezbednosti Rusije posvećen situaciji u Ukrajini

Putin je izjavio da se nacisti u Ukrajini ponašaju kao teroristi i da razmeštaju višecevne raketne bacače u stambene četvrti.

- Banderovci i neonacisti postavljaju teško naoružanje, uključujući sisteme za raketno navođenje, direktno u centralnim oblastima velikih gradova, među kojima su Kijev i Harkov. Oni planiraju da isprovociraju odgovor ruskih udarnih kompleksa na naseljene četvrti. U suštini oni deluju isto kao i teroristi širom sveta: prikrivaju se iza ljudi, u nadi da će zatim optužiti Rusiju za civilne žrtve -  rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

- Uzmite vlast u svoje ruke. Moguće je da ćemo se s vama lakše dogovoriti, nego s ovom bandom narkomana i neonacista koja je zasela u Kijevu i uzela kao taoce čitav ukrajinski narod - rekao je Putin obraćajući se ukrajinskim vojnicima.

Ruski predsednik je istakao da ruska armija tokom specijalne operacije u Ukrajini ispunjava svoju vojničku dužnost uspešno, rešavajaći zadatak zaštite bezbednosti i zaštite otadžbine.

- Želim da dam najvišu ocenu akcijama ruskih vojnika i oficira. Oni deluju hrabro, profesionalno, herojski. Uspešno obavljaju svoju vojnu dužnost. Uspešno rešavaju najvažniji zadatak obezbeđivanja bezbednosti našeg naroda i naše Otadžbine - rekao je on na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Putin je naglasio da se osnovni sukob u okviru specijalne operacije Rusije u Ukrajini ne vodi protiv redovne ukrajinske vojske, nego protiv nacionalističkih formacija.

- Glavne borbe ruska armija, kao što je bilo i očekivano, ne vodi protiv regularnih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, nego protiv nacionalističkih formacija koje su, kao što je poznato, neposredno odgovorne za genocid u Donbasu i krv mirnih građana narodnih republika - rekao je Putin tokom savetovanja sa stalnim članovima Saveta bezbednosti Rusije, s kojima je razmatrao tok specijalne operacije.

Foto: AP/Tanjug

Ranije ove nedelje, Rusija je poslala specijalnu vojnu operaciju u Ukrajinu kako bi se suprotstavila napadima Kijeva na Donbas. Moskva je navela da je cilj operacije demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine.

Tenzije oko Ukrajine rastu danima, a kijevske snage granatiraju Donbas, što je dovelo do masovne evakuacije civila u Rusiju. Nakon apela Luganske i Donjecke Narodne republike, Moskva je priznala njihovu nezavisnost i pozvala Kijev da zaustavi napade. Međutim, granatiranje je nastavljeno i Rusija je pokrenula operaciju u Ukrajini, neutrališući ukrajinsku vojnu infrastrukturu preciznim oružjem.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
gaja20

pre 2 godine

Ovaj napoleon je dao sebi mnogo veliku slobodu govora,moglo bih ga o mnogo kostati

Predragm

pre 2 godine

Srbi su sa tenkovima, minobacacima tek posle 3 meseca osvojili Vulovar a Hrvati su imali samo kalasnjikove, bez teskog naoruzanja. Sarajevi nije palo za 2 godine granatiranja. A Ukrajinci naoruzani sa najsavremenijim oruzjem i jos narodu podelili oruzje i to kalasnjikove. Kijev nece nikada pasti jer je 200.000 Rusa slabo za 2.5 miliona ljudi i 500.000 naoruzanih. Putin zaboravlja da je izgubio rat u Avganistanu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela
Društvo

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela

Hoće li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16.06.2024

13:27

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26