• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/us today

23.07.2021

19:10

JENKIJI PRED NERVNIM SLOMOM ZBOG KINE, REKORDAN BROJ SAMOUBISTAVA! Pentagon priznao: Vojska nam je istrošena, koriste alkohol i narkotike DA PREGURAJU, u manjku smo 50.000 vojnika!

Vesti

JENKIJI PRED NERVNIM SLOMOM ZBOG KINE, REKORDAN BROJ SAMOUBISTAVA! Pentagon priznao: Vojska nam je istrošena, koriste alkohol i narkotike DA PREGURAJU, u manjku smo 50.000 vojnika!

Podeli vest

Ogroman porast samoubistava među američkim aktivnim vojnicima primorao je Pentagon da se oglasi i ponovi da je stalno slanje američkih trupa po svetu neodrživo i da se vojska suočava sa mentalnim problemima. Zabrinjavajući trend posebno je postao primetan zbog velikog pritiska na vojsku kada je Kina u pitanju, ocenjuje US today

Povećanje broja smrtnih slučajeva samoubistvom, posebno među aktivnim vojnicima, izgleda da nije povezano sa Irakom i Avganistanom, gde je raspoređivanje poslednjih godina opalo.

- Umesto toga, nepredvidivost vojničkog života i stalni zahtevi komandanata za prekookeanskim patrolama brodovima i borbenim avionima, kao i prisustvo kopnenih trupa, istrošile su američke snage - izjavio je visoki zvaničnik Ministarstva odbrane.

Pentagon je saopštio da, osim Centralne komande koja obuhvata Avganistan i Irak, i ostale komande stalno šalju zahteve da se pošalju dodatne snage, najčešće navodeći kao razlog jačanje kineske pretnje, saopštio je neimenovani izvor upoznat sa zahtevima, ali bez dozvole da o njima javno govori.

Iako Kina potpada pod indo-pacifičku komandu, i druge komande širom sveta se "žale" na kineski uticaj u svojim regionima i šalju dodatne trupe.

Foto: prinskrin Youtube/voa

Histerija je narasla u tolikoj meri da je i ministar odbrane Lojd Ostin označava Kinu kao "najveći izazov" za Pentagon, upozoravajući da je vojska pod presijom jer treba da održi prednost nad primarnim protivnikom, tj. Kinom. To je rezultiralo i time da Amerika nema dovoljno aktivnih vojnika i opreme koju bi stalno razmeštala.

U martu je general Džejms Mek Konvil saopštio da im je potrebno najmanje još 50.000 aktivnih vojnika.

- Ja bih voleo da imamo veću armiju kada bismo mogli da je priuštimo - rekao je general Konvil, dodajući: "A mislim da nam je potrebna."

Trenutno Amerika ima oko 485.000 vojnika na dužnosti, međutim, prema generalu Konvilu, potrebno im je najmanje 550.000 aktivbih vojnika.

Foto: Rojal nejvi

Sad posebno zabrinjavći rastući trend samoubistava, samo u prvom tromesečju 2021. godine 45 aktivnih vojnika je sebi oduzelo život.

Mnogi vojnici provode i po 321 dan na moru na nosačima aviona i razaračima. Rastuće tenzije na Južnokineskom moru sa Kinom, ali i stalna "opsada" Irana i Severne Koreje doprinose dodatnom pritisku na vojnike.

- Mnogi vojnici jednostavno sagore, napuštaju službu rano, drugi pokušavaju da "preguraju" opijajući se i koristeći droge... A neki počine samoubistvo - zaključuje izvor iz američke komande.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija