• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2020

13:36

MISTERIJA SMRTI GRADONAČELNIKA! Ćerki se na kratko obratio i izašao iz kuće! Ubrzo je našla OPROŠTAJNO PISMO!

Vesti

MISTERIJA SMRTI GRADONAČELNIKA! Ćerki se na kratko obratio i izašao iz kuće! Ubrzo je našla OPROŠTAJNO PISMO!

Podeli vest

Seul će proglasiti petodnevnu žalost zbog smrti gradonačelnika Parka Von Suna, kojeg je u četvrtak uveče policija pronašla mrtvog, saopštio je u petak portparol gradskih vlasti

Sun (64) pronađen je mrtav u severnom delu glavnog grada nešto iza ponoći, nekoliko sati nakon što je njegova ćerka prijavila nestanak.

Ispred gradske većnice biće postavljen odar kako bi stanovnici metropole koja broji 10 miliona stanovnika mogli da se oproste od gradonačelnika. To je prvi put da grad organizuje jednu takvu oproštajnu ceremoniju.

Gradonačelnikova ćerka prijavila je nestanak oca u četvrtak popodne nakon što je napustio službenu rezidenciju i izgovorio, kako joj se činilo, "poslednje reči" te je policija krenula u sedmočasovnu potragu.

Foto: Tanjug/AP

Prema medijskim navodima, policija misli da je Park možda počinio samoubistvo. U oproštajnom pismu Park se izvinio "svima", posebno svojoj rodbini kojoj je, kako je rekao, "samo naneo bol". Zatražio je da bude kremiran.

Razlozi njegovog čina su nejasni, ali mediji navode da bi mogao da bude povezan s optužbama za seksualno uznemiravanje. Protiv njega je nedavno s tim u vezi podnesen prigovor, a policija ga je ispitala u sredu.

Park je bio omiljeni gradonačelnik i dva puta je biran za glavnog čoveka gradskih vlasti Seula. Prethodno je radio kao advokat za pitanja ljudskih prava i bio je aktivan u udruženjima civilnog društva.

Liberali su ga videli kao potencijalnog kandidata na predsedničkim izborima 2022. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija