• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/thesun.co.uk

29.04.2020

13:07

NEMAČKA NA KORAK DA VRATI NAJSTROŽE MERE! Odlično im je išlo, olabavili su propise, a sada su primetili ZASTRAŠUJUĆU PROMENU!

Vesti

NEMAČKA NA KORAK DA VRATI NAJSTROŽE MERE! Odlično im je išlo, olabavili su propise, a sada su primetili ZASTRAŠUJUĆU PROMENU!

Podeli vest

Svi su izgledi da bi Nemačka mogla da se vrati na strože mere izolacije nakon najnovijeg porasta stope reproduktivnosti virusa!

Ova zemlja je polako ublažavala svoje karantinske mere, nakon što se kotirala daleko bolje od evropskih suseda, čemu je, osim izolacije, doprinela i agresivna politika masovnog testiranja.

Međutim, stopa reprodukcije virusa u zemlji - poznata kao broj "R" - koja meri koliko ljudi zarazi jedna osoba inficirana virusom Covid-19, sada je odskočila na 1, a do nedavno je bila 0,7 .

To zapravo znači da jedna inficirana osoba može da inficira još jednu osobu, što je više u odnosu na raniji period ovog meseca. Iako deluje da je reč o nijansama, ova promena uznemirila je nemačke stručnjake, o čemu možete čitati OVDE. 

Broj novozaraženih u Nemačkoj u ponedeljak je porastao za 1.018, u utorak za 1.144, a zemlja sa više od 160.000 zaraženih i 6.324 umrlih se već priprema za drugi talas pandemije.

 

 

I kancelarka Angela Merkel upozorila je na porast stope reprodukcije virusa, dodajući da očekuje da će još napredovati, ali samo malo iznad broja 1. Međutim, svaki miliprocenat je važan i može da odredi sudbinu zemlje, posebno u atmosferi "olabavljenih" mera.

- Ako stignemo do tačke u kojoj svaki pacijent inficira 1,1 osobu, do oktobra ćemo se vratiti na granice našeg zdravstvenog sistema u pogledu kreveta za intenzivnu negu. Međutim, ako dođemo do 1,2 tada ćemo već u julu imati puni kapacitet našeg zdravstvenog sistema2 - upozorila je Merkelova.

Ona je pozvala je Nemce da pokažu izdržljivost i disciplinu da bi se probili kroz pandemiju koronavirusa koja je "još uvek na početku".

Nemačka je zbog svega i dalje u pripravnosti da vrati najstrože mere, tim pre što je Merkelova zabrinuta da se Nemci neće držati preporuka za socijalno distanciranje nakon što su se savezna i regionalne vlade dogovorile da ove nedelje ponovo otvore neke prodavnice.

"Na tankom smo ledu, rekla bih veoma tankom", rekla je pre nekoliko dana kancelarka u obraćanju u Bundestagu. Više o tome čitajte OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Grada

pre 4 godine

Sto ne platis na mostu, platis na cupriji. Treba razumeti velike brojeve i kontrolisano pustati bolest da bi se stvorio imunitiet. Ko god je preskakao proces napravio je veliku stetu i pandemiju pandemije. To i nas ceka sa nasim samoproklamovanim ekspertima.

Julka

pre 4 godine

U Nemačkoj Kovid šatori ispred bolnica zvrlje prazni. Imaju u svakoj bolnici par pozitivnih, ne i obolelih, koje su nahvatali testirajuci stotine ljudi. To je stanje sa terena. Sad moze se i dalje širiti histerija preko medija, al pandemija je propala naskroz. Nece vam se niko vakcinisati, pa sedite pa plačite.

POGLED u OGLEDALO

pre 4 godine

Ало, новинари (сем часни изузетака) и ви ткз. струка, ДА ЛИ СТЕ ВИ НОРМАЛНИ?! Па ви ће те једног дана заглавити у затвору за све ове лажи и преваре!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela
Društvo

Srpski litijum može u Evropu sa "Zelenim pasošem": Johana Bernsel, portparolka EK o projektu "Jadar" i stavu Brisela

Hoće li nas "Rio Tinto" potrovati kopanjem litijuma u okolini Loznice? Ovo je pitanje od milion dolara oko kojeg se u Srbiji, poslednjih godina, lome koplja u političkoj areni. Iz Brisela kažu da neće, jer ako Projekat "Jadar" ne bude rađen po najvišim ekološkim standardima, litijum iz Srbije neće moći da se prodaje u Evropskoj uniji, koja je najzainteresovaniji kupac ove kritične sirovine. Brisel svakako neće dozvoliti prodaju, ako se rudarenjem prekrše najstroža ekološka pravila.

16.06.2024

13:27

TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)
Live TV

Krajnji cilj centara moći je uništenje pravoslavlja! Žrtvovali su kompletnu Ukrajinu, broj stradalih je frapantan! (VIDEO)

Juče je počeo mirovni samit u Švajcarskoj gde se sastalo gotovo 100 zemalja i preko 50 šefova država da razgovaraju o trajnom prekidu vatre, među kojima su premijerka Italije, Đorđa Meloni, predsednik Francuske Emanuel Makron i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, dok je Rusija u potpunosti izuzeta iz ovog skupa. Ekspert za energetiku Dragan Škobalj komentarisao je ovaj događaj tokom gostovanja u "Info jutru" televizije Informer.

16.06.2024

12:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20