• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.04.2023

09:23

SRAMOTNA ODLUKA SUDA, DUDAKOVIĆ OSTAJE NA SLOBODI! Širom BiH drži ratnohuškačke govore usred suđenja za ratne zločine!

Printscreen Youtube

Balkan

SRAMOTNA ODLUKA SUDA, DUDAKOVIĆ OSTAJE NA SLOBODI! Širom BiH drži ratnohuškačke govore usred suđenja za ratne zločine!

Podeli vest

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora bivšem komandantu Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifu Dudakoviću zbog kršenja mera zabrane.

Tužilaštvo je kao razloge za pritvor navelo kršenje mera zabrane izrečenih u sudskom postupku koji se zbog počinjenog ratnog zločina vodi protiv Dudakovića.

Iako pod merama zabrane sastajanja sa svedocima i kontakata s novinarima i javnošću, optuženi Dudaković na javnim skupovima držao je huškačke i motivacione govore raspirujući mržnju prema Srbima i Republici Srpskoj i direktno i indirektno preteći prozivao svedoke iz postupka, među kojima su i njegovi ratni saborci, prenela je RTRS.

Ročište je održano juče, a Sud je imao rok od 24 sata da saopšti odluku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija