• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

18.04.2023

18:05

Direktorka M:tela posjetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

mtel

Balkan

Direktorka M:tela posjetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

Podeli vest

Predstavnici kompanije m:tel posjetili su povratnike u Bosanskom Petrovcu i Martin Brodu i tom prilikom su im uručili pakete pomoći i vrijedne donacije povodom Vaskrsa.

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, istakla je da su u okviru akcije "Niste sami" posjetili bihaćko-petrovačku eparhiju u želji da zaboravljenom srpskom narodu u ovim krajevima uljepšaju proslavu najvećeg pravoslavnog praznika.

Tom prilikom darovali su pakete hrane, koje će sveštenici podijeliti narodu u ime njih i poslati poruku da ostanu na ovim prostorima.

Ona je naglasila da je pored paketa pomoći njena želja bila da na ovaj način poruče narodu koji ovde živi, da su sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvijek imaju osećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

- Kao što znate, Srbi su ovdje malobrojni, žive rasuti po selima i značajno je da ih pred Vaskrs posjetimo. Želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami. Velika je pomoć, pre svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Želela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesem pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji - rekla je Trivan.

Foto: mtel

Inače, na ovim prostorima je uglavnom staračka populacija, koja nema nikakvog primanja, te će im ova pomoć mnogo značiti.

Kako je ispričala direktorka m:tel-a, predstavnici ove kompanije su saznali da srpski povratnici žive u veoma teškim uslovima, te da je svaka pomoć dobrodošla.

- Mi smo odneli hranu i ogrev tamo gde je potrebno. Na terenu smo saznali da povratnici žive bez struje u jezivim uslovima, zaboravljeni od svih. Čak i sami sveštenici koji ih obilaze jedva imaju ikakve prihode, tako da će m:tel i njima pomoći - rekla je Trivan, koja je naglasila da će kompanija m:tel nastaviti da pomaže srpskom narodu u potrebi. 

Foto: mtel

Ovo je samo nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje”, kojom je m:tel nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mjestima, a niz donacija m:tela, kojima pomažu društvo, se nastavlja i u 2023. godini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord Uživo
EURO 2024

Turci obojili Dortmund u crveno, Ronaldo se sprema da obori rekord

Današnji program na Evropskom prvenstvu rezervisan je za grupu F, koja jedina nije igrala mečeve prvog kola. Stoga nema utakmice u 15.00 časova, već će program od 18.00 časova otvoriti Turska i Gruzija koje se sastaju u Dortmundu. Derbi dana je od 21.00 čas u Lajpcigu, kada će se sastati Portugal i Češka.

18.06.2024

12:57

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija