• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

21.04.2024

12:10

Da li ste alergični na sopstveni orgazam? Istraživanja otkrila čak 7 simptoma "postsnošajnog gripa"

freepik

Zdravlje

Da li ste alergični na sopstveni orgazam? Istraživanja otkrila čak 7 simptoma "postsnošajnog gripa"

Podeli vest

Muškarci mogu biti "alergični" na sopstvene orgazme, kažu stručnjaci.

Francuski istraživači koji proučavaju izuzetno retki post-orgazmički sindrom (POIS) tvrde da se može manifestovati kao sedam različitih tipova simptoma.

Neki nesrećni muškarci mogu biti pogođeni glavoboljom (1), pečenjem očiju (2) ili curenja iz nosa (3), koje može da traje nekoliko sekundi, minuta ili čak sati nakon ejakulacije. Takođe, neki mogu da dožive i bol u grlu (4), groznicu (5), slabost mišića (6) i umor (7).

Simptomi mogu biti izazvani snošajem, masturbacijom ili čak nakon spontane noćne ejakulacije, kažu istraživači.

Ekstremniji simptomi POIS-a mogu uključivati lupanje srca ili nekoherentan govor, napisao je stručnjak iz "Hospital Centre des Quatre Villes", na periferiji Pariza, u francuskom medicinskom časopisu.

Iako je prvi put prijavljen 2002. godine, stručnjaci su pregledali samo oko 60 slučajeva u dve decenije od tada.

Foto: Shutterstock

ljubav

Hiljade više muškaraca bi moglo biti pogođeno, međutim,  najverovatnije mnogi koji su pogođeni ne traže medicinsku pomoć, prenosi DejliMejl.

Naučnici su zbunjeni uzrokom simptoma sličnih gripu, iako misle da bi to moglo biti posledica alergijskog ili autoimunog odgovora na sopstvenu spermu obolelog. Ovo bi izazvalo autoimuni odgovor u telu, što bi moglo da objasni simptome slične alergijama, koje neki muškarci doživljavaju.

Druga hipoteza je da POIS može biti izazvan hemijskom neravnotežom u mozgu.

- Problemi koje ovo izaziva mogu da traju i do nedelju dana - napisala je dr Šarlot Metorst u "Progres en Urologie", sa rečima "post coitum flu" (postsnošajni grip) u naslovu.

Dodala je da, s tako malo ljudi koji znaju za POIS, mnogi više nesvesno žive sa njim.

Simptomi se razlikuju kod muškaraca, ali se veruje da su istog intenziteta sa svakom ejakulacijom ili orgazmom.

Lekari tek treba da identifikuju lek za POIS.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija