• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.08.2023

21:00

Kozmetički proizvodi koji se nikada ne pozajmljuju! Pozajmiš maskaru i dobiješ infekciju

Pixabay

Zdravlje

Kozmetički proizvodi koji se nikada ne pozajmljuju! Pozajmiš maskaru i dobiješ infekciju

Podeli vest

Svi znate da neke kozmetičke proizvode nikada ne treba deliti s drugima, ali često zaboravite na to, pa napravite izuzetke.

Dermatolozi upozoravaju da takve navike dovode do raznih infekcija, što može da prouzrokuje i veće probleme. Pogledajte koje to proizvode ne bi trebalo nikako da pozajmljujete sestri, mami ili drugarici.

Kreme - Prvi na listi su svi preparati koji se nalaze u teglicama, a to su dnevna i noćna krema, kreme za negu područja oko očiju, pojedini balzami za usne i podloge za lice. Pre njihove upotrebe uvek operite ruke i nikada nemojte da dozvolite da neko drugi "umače" prste u vaše teglice za ulepšavanje.

Maskara - Do infekcije oka može lako doći jer je koža oko oka osetljivija, a maskara je savršena za skladištenje bakterija i virusa. To ne znači da je vaša najbolja prijateljica zarazna već da je svaka koža drugačija.

Foto: Shutterstock

 

 

Ruževi - Karmini za usne i balzami se ne dele, mada možete uvek da ih očistite maramicama sa alkoholom, a zatim date drugarici. Sjajevi za usne su posebna priča, jer su lepljivi i samim tim pogodnije tlo za razvoj bakterija.

Senke za oči - Kremaste senke za oči i rumenila se najčešće nanose prstima, što je sasvim dovoljan razlog da ih ne dajete drugima. Ipak, najčešća greška je pozajmljivanje četkica za šminkanje jer možete da dobijete čak i bubuljice. Podrazumeva se da redovno održavate svoje četkice za šminkanje, što znači redovno pranje blagim šamponom i dugo ispiranje vodom, a zatim prirodno sušenje.

Pribor za nokte - Na ovom priboru se bakterije lako skupljaju, a infekcije brzo šire. Isto važi i za lak za nokte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija