• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2024

06:20

Neutrališite miris dinstanog luka! Kuća vam više neće smrdeti, evo i kako!

Shutterstock

Zanimljivosti

Neutrališite miris dinstanog luka! Kuća vam više neće smrdeti, evo i kako!

Podeli vest

Svi znamo koliko je miris dinstanog luka teško izvetri. Ipak, postoji trik koji će vam povremeno pomoći.

Skoro ništa za našu pripremu jela ne može da prođe bez belog ili crnog luka. Ipak, sve domaćice znaju koliko je teško rešiti se neprijatnog mirisa nakon dinstanja. 

Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade ovog povrća. Ali, postoji način da izdinstate crni luk, a da ne usmrdite celu kuću, sve vaše stvari, kosu. Smislili su ga i primenjuju ga profesionalni kuvari.

Primenite njihov trik i više nećete imati problem s neprijatnim mirisom u kući.

Foto: pexels.com

 

 

Stavite sodu bikarbonu

Profesionalni kuvari prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje u tiganj ili šerpu, a zatim dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati jednu supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao obično, dok ne omekša.

Ne treba vam ni zaprška

Kada crni luk dinstate na ovaj način, njegov miris se neće širiti po celoj kući, a još jedna prednost je ta što ćete izbeći zapržavanje jela. Soda bikarbona će lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao hladna zaprška koju stavite na kraju kuvanja.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija