• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2024

21:01

Merlinka odrasla u sirotištu, Dizni kućnoj pomoćnici dao 9 miliona! Evo ko je imao 500 dece, a ko se mazao balegom

Shutterstock

Zanimljivosti

Merlinka odrasla u sirotištu, Dizni kućnoj pomoćnici dao 9 miliona! Evo ko je imao 500 dece, a ko se mazao balegom

Podeli vest

Iako su nam poznate, neke istorijske ličnosti krile su posebne tajne o kojima nas istorija ne uči. Ovde navodimo nekoliko poznatih istorijskih ličnosti sa pojedinostima iz njihovih života za koje sigurno niste znali.

Čuvena glumica Merlin Monro odrasla je u sirotištu. Jedanaest porodica pokušalo je da je usvoji, ali svi su je vratili.

Foto: Pixabay

Volt Dizni je svojoj kućnoj pomoćnici nakon 30 godina dao deo kompanije Dizni kao novogodišnji bonus. U trenutku njene smrti, njen imetak procenjen je na devet miliona dolara.

Papa Aleksandar VI i njegova ćerka zabavljali su se tako što su posmatrali parenje konja.

Aleksandar Bel smatrao je da njegov izum - telefon treba da se koristi rečima: Hoj hoj! 

Foto: Pixabay

Džingis Kan imao je više od 500 dece. Njegovi potomci danas čine 0,5% svetske populacije. 

Kleopatra je bila poznata po svojoj lepoti. Da bi održavala svoj izgled, ona je činila mnoge neobične stvari. Kupala se u magarećem mleku, stavljala je sloj čistog zlata na svoju kožu i stavljala na lice masku napravljenu od krokodilove balege. 

Henri VIII, kralj Engleske jeo je ogromne količine hrane. To je uključivalo čak 13 vrsta jela za jedan obrok. Ovakvo ponašanje dovelo je do značajne gojaznosti u njegovim poznim godinama.

Foto: Pixabay

Vinston Čerčil, britanski premijer za vreme Prvog svetskog rata, često je radio iz svog kreveta i držao je sastanke još uvek obučen u pidžamu.

Rimski imperator Neron bio je oduševljen svim vrstama umetnosti, a naročito pozorištem. Često bi on sam izvodio uloge ili delove uloga na sceni, ne obazirući se na to što je svojom predstavom prekidao glumce na sceni.

Margaret Pol, grofica od Solzberija ubijena je 27. maja 1541. godine. zato što je podržavala rimski katolicizam i zato što je kovala zaveru protiv kralja. Neiskusnom izvršitelju smrtne kazne bilo je potrebno čak jedanaest zamaha sekirom po Margaretinom vratu, leđima i glavi, pre nego što je šezdesetsedmogodišnja žena proglašena mrtvom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija